Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kamer eist opheldering na vondst wapens in gevangenis

Geplaatst opwoensdag 8 februari 2017 - 22:50

Verschillende partijen in de Tweede Kamer eisen opheldering van staatssecretaris Klaas Dijkhoff over de situatie in gevangenis Ter Peel in Evertsoord.

Woensdag werd bekend dat in de cel van een 28-jarige gedetineerde wapens en munitie zijn gevonden. De man, die een celstraf van vijftien jaar uitzit, zou tijdens zijn verlof meerdere gewapende overvallen hebben gepleegd. Hij is in zijn cel aangehouden.

Misgegaan
Verschillende Kamerleden reageren verbolgen. "Dit is duidelijk echt misgegaan", zegt CDA'er Madeleine van
Toorenburg, die voor haar politieke carrière directielid was van Ter Peel. "Hoe dit heeft kunnen gebeuren, moet onderzocht worden. Daarbij moet worden gekeken hoe eventuele signalen konden worden gemist en hoe hij in de gevangenis het wapen en de munitie heeft kunnen krijgen en bewaren." Ze gaat vragen stellen aan Dijkhoff.

Detectiepoortje
De 28-jarige gevangene verbleef in een half open inrichting, maar dat mag volgens PVV-Kamerlid Lilian Helder geen excuus zijn. "De PVV vindt het volstrekt onbegrijpelijk en onbestaanbaar dat een vuurwapen en munitie een gevangenis zijn binnengesmokkeld. Je mag toch op zijn minst verwachten dat iedereen die een gevangenis betreedt door een detectiepoortje moet en dat er regelmatig celinspectie plaatsvindt. Ook in een zogenoemde half open inrichting."

Schokkend
Niet alleen de oppositie, maar ook coalitiepartijen VVD en PvdA willen opheldering van
Dijkhoff. "Het is schokkend, het gaat hier om zeer ernstige delicten", reageert PvdA'er Ahmed Marcouch op de website van De Limburger. "Hoe is het mogelijk dat iemand het voor elkaar krijgt om dit soort zware wapens binnen te krijgen." Zijn collega-Kamerlid Floort van Oosten van de VVD noemt het 'volstrekt onbestaanbaar' dat dit kon gebeuren. "Als een gevangene ergens niet mee in aanraking mag komen, dan is het wel met wapens."

Het Openbaar Ministerie heeft al aangekondigd dat er een onderzoek komt naar het incident.

Lees ook: Intern onderzoek naar situatie in gevangenis Ter Peel

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Intern onderzoek naar situatie in gevangenis Ter Peel
Wapens en munitie gevonden in gevangeniscel Ter Peel
Wapens in cel van dader Hoensbroekse kofferbakmoord
Issam T. voor rechter voor overvallen tijdens weekendverlof
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen