Overslaan en naar de inhoud gaan

'Kalifaatkinderen' uit Maastricht zitten in Tsjetsjenië

Geplaatst opzaterdag 31 maart 2018 - 8:31

De kinderen Luca en Aysha uit Maastricht zouden in Grozny, de hoofdstad van Tsjetsjenië, zitten.

Dit meldt De Limburger. De twaalfjarige Luca en elfjarige Aysha werden in 2014 door hun moeder vanuit Maastricht ontvoerd naar het kalifaat.

Onderdanen
Volgens de krant hebben de Tsjetsjeense autoriteiten de Nederlandse kinderen met hun moeder uit een Koerdisch gevangenkamp in Noord-Syrië gehaald. De moeder en de kinderen naar Nederland halen is niet mogelijk. Tsjetsjenië levert geen onderdanen uit. "Een uitleveringsverzoek is op dit moment dan ook niet mogelijk", laat een woordvoerster van het Landelijk Parket, die met opsporing en vervolging van Syriëgangers bezig is, De Limburger weten.

Terug te halen
Eerder riep de vader van de kinderen de Nederlandse overheid al op om Nederlandse kalifaatkinderen terug te halen. "De minister moet zich beseffen dat het om Nederlandse kinderen gaat, die hier niet om hebben gevraagd", liet hij aan EenVandaag in november weten.

Lees ook: 'Breng kalifaatkinderen terug naar Nederland'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen