kapper istock (23 mrt 2020)

Knipbeurt bij de oosterburen: 3 weken wachten

Terwijl minister-president Mark Rutte woensdag waarschijnlijk meer duidelijkheid geeft over de heropening van kapperszaken in Nederland, zijn knipbeurten in Duitsland sinds maandag weer toegestaan. Over de grens een afspraak bemachtigen voor deze of volgende week is echter lastig.

Grenscontrole Venlo 6 apr 2020
Duitse grenscontroles al voor beslissing regering

Nog voordat de Duitse regering een beslissing neemt of alle grenzen dicht gaan, staan er in ieder geval al agenten te controleren bij de grens in Venlo.

polizei duitse politie politiewagen grensoverschrijdende samenwerking (stock)
Gestolen Duitse graafmachine gevonden in Venlo

Twee mannen zijn donderdagmorgen vroeg bij Venlo opgepakt voor de diefstal van een minigraver.

Nog steeds hinder op spoor door storm

De problemen op het spoor in Limburg zijn nog niet voorbij na de storm van zondag. In Bunde blokkeerde een omgevallen boom tijdens de ochtendspits de spoorlijn tussen Maastricht en Sittard.

Vrouw zwaargewond na aanrijding met trein in Venlo

In Venlo is een vrouw zwaargewond geraakt nadat ze bij de Auxiliatrixweg geraakt is door een trein.

Venlonaren botsen vlak over de grens in Duitsland

Drie Venlonaren zijn dinsdag vlak over de grens in Kaldenkerken in botsing geraakt met een Duitse bestuurder.

Treinverkeer ligt korte tijd plat tussen Venlo en Duitsland

Tussen Venlo en de Duitse grens hebben zaterdagavond een tijd geen treinen gereden.

Vluchtende automobilist legt auto op zijn kant

Vlak over de grens bij Venlo heeft een Nederlandse automobilist zijn auto de vernieling in geholpen bij een vlucht voor de Duitse politie.

Problemen op spoor bij Heerlen en Venlo

Tussen Heerlen en Landgraaf rijden donderdagmiddag geen treinen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten