Ollongren radio voor Job

Minister 'geschoffeerd' door benoeming Bovens in Enschede

Demissionair minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren heeft verrast gereageerd op de benoeming van Theo Bovens als waarnemend burgemeester in Enschede. Ze werd pas kort voor de bekendmaking op de hoogte gebracht.

Ollongren Prevoo Valkenburg 11 aug 2021
Minister Ollongren prijst veerkracht Valkenburgers

Demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft woensdag de veerkracht geprezen van ondernemers en bewoners van Valkenburg aan de Geul, die een maand geleden werden getroffen door de overstromingen.

Gouvernement provinciehuis
Minister maakt zich sterk voor eerste vrouwelijke gouverneur

Demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken (D66) gaat vrouwen aanmoedigen om te solliciteren naar de functie van gouverneur in Limburg.

Lege Statenzaal
Minister neemt profielschets nieuwe gouverneur in ontvangst

Demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken (D66) neemt op woensdag 7 juli de profielschets voor de nieuwe gouverneur in ontvangst.

ANP
Video: Remkes aangekomen bij gouvernement in Maastricht

Johan Remkes is maandag begonnen als waarnemend gouverneur. Remkes arriveerde even na 12:30 uur bij het gouvernement in Maastricht.

Kajsa Ollongren - 16 apr 2021
'Integriteitskwesties in Limburg landelijk een uitzondering'

Demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken zegt geen aanwijzingen te hebben dat integriteitskwesties zoals in Limburg ook bij andere provincies spelen.

Lege Statenzaal
Ollongren naar Limburg om te praten over bestuurscrisis

Demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken komt vrijdag naar Limburg om met de Provinciale Staten te praten over de ontstane bestuurscrisis.

Theo Bovens (2 jan 2020)
Ollongren bezorgd om bestuurlijke situatie in Limburg

Demissionair minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) is bezorgd over de ontstane bestuurlijke situatie in Limburg na het opstappen van het provinciebestuur en de gouverneur, Theo Bovens.

Theo Bovens (2 jan 2020)
Grotere rol gouverneur bij integriteitskwesties gemeenten

De commissaris van de Koning gaat een grotere rol spelen bij integriteitskwesties in gemeenten. In Limburg is dat de gouverneur. Hij krijgt toegang tot geheime stukken en mag besloten vergaderingen bijwonen.

Dialect streektaal Limburgs
Kamerleden: minister moet meer moeite doen voor Limburgs

De Limburgse Kamerleden willen weten of minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken van plan is het Limburgs te erkennen als overheidstaal, net als het Fries.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten