Dialect streektaal Limburgs

Kamerleden: minister moet meer moeite doen voor Limburgs

De Limburgse Kamerleden willen weten of minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken van plan is het Limburgs te erkennen als overheidstaal, net als het Fries.

Raymond Knops treveszaal
Knops blijft nog enkele maanden minister

Raymond Knops blijft nog zeker tot maart in functie als minister. De CDA'er uit Hegelsom is sinds begin november tijdelijk Minister van Binnenlandse zaken.

Raymond Knops treveszaal
Raymond Knops tot kerstreces minister Binnenlandse Zaken

Raymond Knops neemt tot de kerst het stokje over van minister Kajsa Ollongren, die langer de tijd nodig heeft om te herstellen van een medische ingreep.

Verduistering fraude corrupt
Lokale partijen moeten openheid geven over geld

Lokale partijen moeten meer openheid gaan geven over hun financiën. Tot nu toe zijn er helemaal geen regels over donaties aan lokale politieke organisaties.

Raymond Knops
Knops tijdelijk op ministersstoel als vervanger Ollongren

De uit Hegelsom afkomstige staatssecretaris Raymond Knops neemt de komende weken het werk over van minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken.

Gouvernement Provinciale Staten Provincie Limburg Provincie Bestuur Maastricht
Provinciebestuur: 'Wij doen al wat de minister vraagt'

Het provinciebestuur is het eens met D66-minister Kasja Ollongren dat bij opdrachten aan oud-politici en oud-bestuurders zoveel mogelijk meerdere offertes moeten worden aangevraagd.

ANP
Minister: aantrekken oud-politici Limburg moet anders

D66-minister Kasja Ollongren vindt dat het provinciebestuur er verstandig aan zou doen om bij het verlenen van opdrachten aan oud-politici en bestuurders zoveel mogelijk meerdere offertes aan te vragen.

Peter de Koning Gennep Ollongren (30 sep 2019)
Minister betreurt vertrek van De Koning

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken betreurt het vertrek van burgemeester Peter de Koning van Gennep.

Bergingswerkzaamheden vliegtuigwrak Engelse Short Sterling-bommenwerper Pey (16 sep 2019)
Minister Ollongren bezoekt berging vliegtuigwrak

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken neemt woensdagmiddag een kijkje bij de berging van de bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog in Pey.

Ondergrondse pijpleiding Midden-Limburg van tafel

Het plan voor een ondergronds buizenstelsel dat via Midden-Limburg chemische stoffen van en naar Chemelot moet doorsluizen, is van tafel.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten