Overslaan en naar de inhoud gaan

Kadayif-hartjes, een lekkernij uit het Midden-Oosten

Geplaatst opzondag 5 februari 2017 - 11:56

Geen zin in chocolade en op zoek naar iets origineels? Ga dan voor dit zoete gebakje uit het Midden-Oosten.

Het recept, van Patricia Janssen, is genoeg voor drie hartjes.

Ingrediënten

  • 200 gram kadayif (te koop bij een Turkse of Marokkaanse supermarkt)
  • 125 gram gezouten boter
  • 6 vormpjes, bijvoorbeeld in hartvorm
  • Boter of olie (bakspray)

Vulling

  • 100 gram verse roomkaas
  • 100 milliliter slagroom
  • 3 tot 4 eetlepels poedersuiker
  • 1 eetlepel sinaasappelmarmelade
  • 0,5 theelepel oranjebloesemwater
  • 50 gram grof gehakte pistachenootjes

Siroop

  • 200 gram suiker
  • 100 milliliter water
  • 1 theelepel citroensap

Bereiding
1. Bekleed een bakplaat met bakpapier (of siliconenmat). Zet hierop de vormpjes en vet ze in met boter of olie.
2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
3. Haal de kadayif uit de verpakking en doe het in een grote schaal (foto 1 en 2).

Recept kadayif1
Foto 1.
Recept kadayif3
Foto 2.

4. Smelt de boter en giet het over de kadayif. Kneed het erdoor.
5. Bedek de bodem van de helft van de vormpjes met het kadayif-mengsel. Vul de rest van de vormpjes helemaal, maar laat wel plaats over voor de vulling (foto 3).
6. Plaats de vormpjes in de oven en bak ze 20 tot 30 minuten, tot het goudbruin is. Haal de vormpjes uit de oven en laat het afkoelen.

Recept kadayif4
Foto 3.

7. Ga verder met de siroop. Doe de suiker en het water in een pan en breng het aan de kook. Laat het op middelhoog vuur vijf minuten inkoken.
8. Haal de pan van het vuur en laat de siroop een beetje afkoelen.
9. Sprenkel de siroop vervolgens voorzichtig met een eetlepel over de vormpjes (ook aan de zijkant). De siroop houdt het fragiele deeg bij elkaar.
10. Haal de hartjes uit de vormpjes en strooi een paar pistachenootjes in de vormpjes (foto 4).

Recept kadayif7
Foto 4.

11. Dan de vulling. Klop in een schaal de verse roomkaas los en giet er beetje bij beetje de slagroom door. Voeg de poedersuiker, de marmelade, het oranjebloesemwater en de helft van de pistachenootjes (25 gram) toe. Schep alles door elkaar (foto 5).
12. Zet het mengsel even in de koelkast.

Recept kadayif6
Foto 5.

13. Vul de drie hartjes met opstaande rand (foto 6) met de vulling en bedek ze met de drie bodems. Keer de hartjes voorzichtig om een taartschep, schuif ze op een bord en bestrooi ze met nog wat pistachenootjes (foto 7).

Tip van Patricia: serveer de overgebleven vulling er los bij. Geniet ervan!

Recept kadayif8
Foto 6.
Recept kadayif9

Lees ook:
- Mmm... mokkaccinomousse, met spectaculaire verpakking
- Zoete (brood)hartjes die je wél mag breken

Klik hier voor meer recepten van Patricia.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Mmm... mokkaccinomousse, met spectaculaire verpakking
Zoete (brood)hartjes die je wél mag breken
Zo verras je jouw valentijn: 3x een lekker hapje
Video: L1 deelt gratis knuffels uit voor Valentijnsdag
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten