Overslaan en naar de inhoud gaan

Kabouter-invasie Echt-Susteren blijkt campagne gemeente

Geplaatst opwoensdag 7 september 2016 - 10:23

Het mysterie van de opduikende tuinkabouters in de gemeente Echt-Susteren is opgelost.

Het blijkt om een bewustwordingscampagne van de gemeente te gaan. Die kampt jaarlijks met een grote hoeveelheid restafval.

Lees ook: Invasie van tuinkabouters in Echt-Susteren

'Kabouters doen het niet'
Met de actie hoopt de gemeente burgers bewust te maken van het feit dat die zelf voor het verbranden betalen. Slogan is: ‘De kabouters doen het niet.’ De gnomen stonden op rotondes, bij bankjes, op millieuperrons en bij scholen. In Echt-Susteren zou met name veel groenten-fruit en tuinafval in de grijze bakken komen. Per persoon wordt jaarlijks 195 kilo restvuil aangeboden.

Zeer populair
De campagne ging bijna de mist in omdat de kabouters zeer populair bleken. Van de tientalllen die in het holst van de nacht werden geplaatst, waren er toen het licht werd maar enkelen over.

Donderdag in de Limburger meer over de kosten van vuil in Echt-Susteren

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Invasie van tuinkabouters in Echt-Susteren
Nieuwe coalitie Voerendaal gaat zwerfvuil te lijf
Pratende vuilnisbakken tegen zwerfvuilprobleem
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen