Overslaan en naar de inhoud gaan

Kabouter-invasie Echt-Susteren blijkt campagne gemeente

Geplaatst opwoensdag 7 september 2016 - 10:23

Het mysterie van de opduikende tuinkabouters in de gemeente Echt-Susteren is opgelost.

Het blijkt om een bewustwordingscampagne van de gemeente te gaan. Die kampt jaarlijks met een grote hoeveelheid restafval.

Lees ook: Invasie van tuinkabouters in Echt-Susteren

'Kabouters doen het niet'
Met de actie hoopt de gemeente burgers bewust te maken van het feit dat die zelf voor het verbranden betalen. Slogan is: ‘De kabouters doen het niet.’ De gnomen stonden op rotondes, bij bankjes, op millieuperrons en bij scholen. In Echt-Susteren zou met name veel groenten-fruit en tuinafval in de grijze bakken komen. Per persoon wordt jaarlijks 195 kilo restvuil aangeboden.

Zeer populair
De campagne ging bijna de mist in omdat de kabouters zeer populair bleken. Van de tientalllen die in het holst van de nacht werden geplaatst, waren er toen het licht werd maar enkelen over.

Donderdag in de Limburger meer over de kosten van vuil in Echt-Susteren

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Invasie van tuinkabouters in Echt-Susteren
Nieuwe coalitie Voerendaal gaat zwerfvuil te lijf
Pratende vuilnisbakken tegen zwerfvuilprobleem
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen