Overslaan en naar de inhoud gaan

Kabinetten verdelen benoeming 'Limburgse' burgemeester

Geplaatst opdonderdag 26 oktober 2017 - 14:36

De door Meierijstad als burgemeester aanbevolen Kees van Rooij werd ontvangen door vertrekkend minister Ronald Plasterk, maar zal worden benoemd door het nieuwe kabinet.

Volgens Plasterk is Van Rooij de 161ste en laatste kandidaat-burgemeester die hij in zijn periode als minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ontving.

Horst aan de Maas
De in het Brabantse Gemert geboren Van Rooij is sinds 2005 burgemeester van Horst aan de Maas. In september werd hij door de gemeenteraad van Meierijstad aanbevolen om daar burgemeester te worden. Volgens procedure moet de minister hem vervolgens voordragen aan het kabinet.

Doordat het nieuwe kabinet deze week beëdigd en geïnstalleerd wordt, zijn het de nieuwe bewindspersonen die de benoeming van Van Rooij moeten afronden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen