Overslaan en naar de inhoud gaan

Kabinet 'volgt adviezen fipronilcommissie op'

Geplaatst opmaandag 25 juni 2018 - 14:03

Het kabinet trekt zich de harde conclusies aan van de commissie die het eierschandaal van vorig jaar heeft onderzocht.

Minister Bruno Bruins (Volksgezondheid) en zijn collega Carola Schouten (Voedselkwaliteit) willen de aanbevelingen van de commissie-Sorgdrager opvolgen, schrijven ze aan de Tweede Kamer.

Harde verwijten
Op enkele harde verwijten van de commissie gaan de beide ministers niet in. Zo stelt de commissie dat het kabinet de Kamer bij het uitbreken van het schandaal vorige zomer niet alles heeft verteld wat het wist. Ook valt de politiek aan te rekenen dat toezichthouder NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) het werk niet aankon en daardoor steken liet vallen.

Lees ook: Foodwatch: 'Voedselveiligheid moet prioriteit krijgen'

Voedselveiligheid
De commissie stelt dat bij kippenboeren, maar ook bij de NVWA en op de ministeries van Bruins en Schouten de voedselveiligheid te weinig vooropstaat. Het kabinet overvraagt bovendien de NVWA en vraagt te weinig zelfregulering van de eiersector. De beide ministers schrijven dat zij inderdaad meer de touwtjes in handen moeten nemen om de voedselveiligheid te bewaken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen