Overslaan en naar de inhoud gaan

Kabinet: personeel chemische industrie verplicht testen

Geplaatst opdonderdag 16 januari 2020 - 22:53

Staatssecretaris Tamara van Ark (VVD) vindt dat veilig werken in bedrijven met chemische stoffen meer prioriteit moet krijgen en beter wettelijk geregeld moet worden.

Van Ark zegt dat ze er niet aan moet denken, dat iemand onder invloed een ongeluk veroorzaakt dat tot een ramp leidt, zo meldt de NOS.

VDL Nedcar
Piloten, machinisten en politieagenten worden al verplicht door hun werkgever getest. In 2018 bleek dat ook bij VDL Nedcar in Born te gebeuren, maar daar was het op initiatief van het bedrijf zelf, zonder wettelijk kader.

Chemelot
Als het aan het kabinet ligt, zouden zulke tests ook verplicht moeten worden bij chemische bedrijven zoals DSM en Sabic op Chemelot in Sittard-Geleen. Het kabinet wil ook de preventie, voorlichting en begeleiding voor werknemers van chemiebedrijven verbeteren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen