Overslaan en naar de inhoud gaan

'Kabinet neemt terecht nieuwe coronamaatregelen'

Geplaatst opwoensdag 4 november 2020 - 6:47

Liefst 80 procent van de Nederlanders vindt het terecht dat het kabinet met nieuwe coronamaatregelen is gekomen.

Een aantal respondenten pleit zelfs voor een totale lockdown, meldt Hart van Nederland op basis van een representatief onderzoek onder 2500 mensen. Uit datzelfde onderzoek komt naar voren dat 17 procent het niet eens is met de strengere maatregelen.

Lees ook: Gedeeltelijke lockdown: de voet gaat verder op de rem

Volhouden
Ondanks de zware maatregelen zijn de meeste Nederlanders nog steeds positief. Ruim 70 procent van de ondervraagden zegt de coronamaatregelen vol te houden, ook al duurt het lang.

Helemaal klaar
Bijna 24 procent geeft juist aan 'helemaal klaar' te zijn met de coronamaatregelen en lijkt het niet lang meer vol te houden. De onderzoekers stellen verder dat ruim 60 procent van de Nederlanders vertrouwen heeft in het beleid. Dat is licht gestegen in vergelijking met eerder onderzoek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen