Overslaan en naar de inhoud gaan

Kabinet komt met versoepelingen, maar ook met coronapas

Geplaatst opdinsdag 14 september 2021 - 8:34

Het demissionaire kabinet kondigt dinsdag nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Zoals in het verleden zijn de meeste maatregelen al uitgelekt.

De kern is dat er vanaf 25 september een einde komt aan de 1,5 meter-samenleving.

Toegangspas
Vanaf die datum moeten bezoekers van horeca, theater of concertzaal dan wel een coronatoegangsbewijs laten zien. Dat is een vaccinatiebewijs, een negatieve test of een bewijs van herstel van corona. Over de invoering hiervan zal in de Tweede Kamer nog wel flinke discussie zijn. Een deel van de partijen is fel tegen deze maatregel. Donderdag is het debat.

Evenementen weer toegestaan
De nachthoreca blijft voorlopig dicht. Wel worden meerdaagse evenementen en festivals weer mogelijk. Daarbij wordt gedacht aan een maximaal aantal bezoekers van 75 procent van de normale capaciteit, maar dat is nog niet definitief. Dinsdag is er nog corona-overleg.

Verder zal het kabinet onder meer aankondigen dat het advies voor thuiswerken wat wordt versoepeld. De mondkapjesplicht blijft wel in het openbaar vervoer bestaan.

Extra uitzending
Demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge lichten de stappen om 19.00 uur toe tijdens een persconferentie. Om 19:30 uur is er een extra uitzending van L1mburg Centraal op L1 TV met Limburgse reacties op de persconferentie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen