Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kabinet komt met proef voor legale wietteelt

Geplaatst opzaterdag 7 oktober 2017 - 19:44

Zes tot tien gemeenten mogen in de komende kabinetsperiode gaan experimenteren met legale wietteelt.

Dat meldt RTL.

Illegale circuit
Deze 'overheidswiet' wordt landelijk geteeld en dan verspreid in de gemeenten die meedoen aan het experiment. Op dit moment mogen softdrugs wel verkocht worden in coffeeshops, maar voor die coffeeshops is er geen legale manier om hun handelswaar in te slaan. De hennepteelt en -distributie ligt helemaal in het illegale circuit.

Heerlen
Dat was de vorige burgemeester Paul Depla van Heerlen een doorn in het oog. Hij begon een grote campagne om te kunnen gaan experimenteren met 'gemeentewiet', maar stuitte daarbij op grote bezwaren vanuit Den Haag. Heerlen kondigde aan op eigen houtje hiermee te gaan experimenteren, maar dat plan werd door de Tweede Kamer in de kiem gesmoord. Ook andere gemeenten in Limburg en Brabant waren destijds voor een proef.

Lees ook: Tweede Kamer zet streep door gemeentewiet

Experiment
Met de proef wil de regering zien wat de gevolgen zijn voor de criminaliteit in de regio waar legale hennep wordt verkocht. Gemeenten die mee willen doen kunnen zich aanmelden voor de proef.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen