Overslaan en naar de inhoud gaan

Kabinet: grote evenementen moeten wachten op coronavaccin

Geplaatst opdonderdag 7 mei 2020 - 9:58

Pas als er een vaccin tegen het coronavirus is, kunnen grote evenementen weer worden gehouden. Tot die tijd is het gevaar te groot dat het virus daardoor weer opleeft, denkt het kabinet.

Veel van de strenge maatregelen tegen het coronavirus zijn of worden de komende tijd versoepeld.

Massale evenementen
Zo gaan de scholen, horeca, sportverenigingen en culturele instellingen weer open. Maar van grote festivals en andere "massale evenementen met een landelijke uitstraling" komt het voorlopig niet, schrijft 'coronaminister' Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer.

Publiek
Organisatoren en publiek moeten afwachten, want een datum kan het kabinet voor de evenementen nog niet noemen. "We hopen natuurlijk op snel, maar een jaar of langer is heel reëel", denkt De Jonge.

Carnaval
Wat voor gevolgen dit heeft voor bijvoorbeeld de concerten van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht of carnaval is nog niet duidelijk. Rieu laat in een reactie aan L1 weten dit nieuws te moeten laten bezinken. Ook Raymond Vlecken, burgemeester van Landgraaf en president van de Stichting Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV) zegt dat gezondheid voorop staat. "Maar uiteraard nemen we dit wel mee in de gesprekken die we voeren. Dit geldt ook voor de gesprekken die ik voer met Pinkpop."

11devande11de
Het eerste carnavalsevenement dat op de agenda staat, is de11devande11de. De traditionele aftrap van het vastelaovesseizoen lijkt dit jaar niet door te kunnen gaan. "We weten het nog niet helemaal zeker", zegt Marcel van Eeghem van de Sjeng Kraft Kompenei. "Op 1 september weten we meer. Dan worden vervolgmaatregelen bekendgemaakt. Maar we gaan ervan uit dat het niet doorgaat."

Hoopvol
"Bospop 2021 is nog ver weg. We wachten de ontwikkelingen dus af, maar natuurlijk volgen we het beleid van de overheid. We blijven hoopvol", laat Koen Klomp van Bospop weten aan L1.

Streep getrokken
Op 21 april werd er definitief een streep getrokken door de Limburgse festivalzomer en werden grote festivals als Pinkpop, Bospop en Solar afgelast. Ook de jaarlijkse concertreeks van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht wordt dit jaar van de evenementenkalender geschrapt.

Lees ook: Geen evenementen tot 1 september: streep door festivalzomer

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen