Overslaan en naar de inhoud gaan

Kabinet bespreekt verlenging coronamaatregelen

Geplaatst opdinsdag 31 maart 2020 - 6:20

Het kabinet buigt zich dinsdag over de vraag of het gros van de coronamaatregelen wordt verlengd tot na 6 april, en of er wellicht meer moet worden gedaan om de verspreiding van het virus in te dammen.

De crisiscommissie van het kabinet komt naar verwachting rond 16:00 uur bijeen. Daar zal ze het nieuwste advies van het zogeheten Outbreak Management Team (OMT) bespreken, een groep van experts onder leiding van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Persconferentie
Aan het begin van de avond zal het kabinet Nederland bijpraten over de volgende stappen. Er zal het kabinet veel aan gelegen zijn om hier zo helder mogelijk over te communiceren. De vorige persconferentie, met vier ministers, zorgde voor nogal wat verwarring over de genomen maatregelen. "De communicatie had strakker gekund", erkende Rutte later.

Restaurants
Onder andere eet- en drinkgelegenheden en sportclubs zijn vooralsnog tot 6 april gesloten. Hetzelfde geldt voor plekken waar zogenoemde contactberoepen worden uitgeoefend, zoals kappers en massagesalons.

Alleen evenementen waarvoor een vergunning nodig is, zijn nu al tot 1 juni van de baan.

Scholen
Scholen zijn ook ten minste tot 6 april dicht. Of die weer open kunnen, zal afhangen van een wetenschappelijk onderzoek naar de verspreiding van het virus onder en door kinderen, dat sinds 19 maart loopt.

Als de uitkomsten van het onderzoek er 6 april nog niet zijn, zullen de scholen langer dichtblijven, zei minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) vorige week.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen