Overslaan en naar de inhoud gaan

Kabinet besluit over extra coronamaatregelen

Geplaatst opdinsdag 3 november 2020 - 6:09

Het kabinet besluit dinsdag welke extra maatregelen het neemt om het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus sneller terug te dringen.

De meest bij de crisis betrokken ministers komen daarvoor in de middag bijeen. Daarna zullen premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge de aanscherpingen bekendmaken tijdens een persconferentie om 19:00 uur.

Sneller omlaag
Het aantal nieuwe besmettingen is de laatste drie dagen iets gedaald maar het aantal mensen dat in het ziekenhuis terechtkomt met Covid-19 stijgt nog steeds. Dat wil het kabinet volgens ingewijden sneller omlaag krijgen zodat de zorginstellingen meer lucht krijgen. Ook kunnen ze dan de gewone zorg sneller weer opschalen.

Uitgelekt
Het gaat volgens bronnen om een tijdelijke sluiting van musea, theaters, bioscopen, pretparken en dierentuinen. Ook zou het kabinet een negatief reisadvies geven voor de komende wintervakantieperiode.

Vuurwerkverbod
De voorzitters van de 25 veiligheidsregio's bepleitten maandagavond vanwege corona een algeheel vuurwerkverbod rond de jaarwisseling. Vuurwerk zorgt volgens hen voor schade en legt ook een enorme druk op de hulpdiensten. Het kabinet moet dat volgens hen landelijk regelen.

Debat
De Tweede Kamer overlegt dinsdag over vuurwerk. GroenLinks en de Partij voor de Dieren gaven vorige week al aan dat ze voor een vuurwerkverbod zijn dit jaar, vooral om de zorg niet nog meer te belasten. Premier Mark Rutte zei vrijdag de zorgen over de jaarwisseling te begrijpen. Het kabinet zal zich de komende tijd buigen over mogelijke maatregelen tijdens kerst en de jaarwisseling, zei hij.

Begin dit jaar werd het gebruik van vuurwerk al aan banden gelegd. Onder meer knalvuurwerk, sierpijlen en vuurwerk in de zwaardere categorie F3 is verboden vanaf 1 december.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen