mondkapje in winkel, shoppen, winkelen mondmasker (stock) _HD

Rutte adviseert met klem: mondkapjes in het héle land

Voor heel Nederland geldt vanaf nu een dringend advies om in de publieke ruimte een mondkapje te dragen.

Persconferentie Rutte en De Jonge (28 sept)
Dit zijn de nieuwe coronamaatregelen

De horeca in het hele land moet om 22:00 uur de deuren sluiten. Ook bij sportevenementen is geen publiek meer welkom, inclusief het betaald voetbal. Dat zijn onder meer de nieuwe coronamaatregelen die het kabinet maandagavond heeft bekendgemaakt.

Economie corona
LWV noemt derde noodpakket een goede zaak

De Limburgse Werkgeversvereniging (LVW) noemt het derde noodpakket dat het kabinet vrijdag bekend heeft gemaakt een goede basis voor de komende maanden. "Vooral het feit dat er nu tot juli 2021 duidelijkheid is, is een goede zaak", stelt de belangenvereniging. Voor het derde pakket stelt het kabinet 11 miljard euro beschikbaar.

oude bioscoop stoelen theater (28 aug 2020)
Koopmans: 'Extra cultuurgeld niet op grote hoop'

Gemeentebesturen moeten goed kijken hoe zij de extra cultuurbijdrage van het rijk gaan verdelen.

inkom
Kabinet denkt aan schrappen introductieweken studenten

Het kabinet wil de introductieweken voor studenten schrappen. De handhaving van coronamaatregelen zou bij de introductieactiviteiten te ingewikkeld zijn.

Mondkapjes
Geen mondkapjesplicht, wel experimenten op lokaal niveau

Er komt geen landelijke verplichting om mondkapjes te dragen in de openbare ruimte. Wel hebben Veiligheidsregio's de ruimte om te gaan experimenteren met niet-medische mondkapjes in de publieke ruimte.

stock NS trein intercity
Politieke beweging rond intercity naar Aken

Er lijkt toch weer beweging te zitten in het dossier van de intercity-verbinding vanuit de Randstad via Heerlen naar Aken.

Raymond Knops
Sint-Maarten ergert zich aan Knops: 'Onvriendelijk en grof'

Staatssecretaris Raymond Knops uit Hegelsom heeft geen vrienden gemaakt in een gesprek met de regering van Sint-Maarten.

stock Maas (bij Arcen in de buurt)
Geen nadelen meer aan wonen en werken in winterbed Maas

Door speciale regels zaten altijd veel haken en ogen aan wonen of werken in het winterbed van de Maas. Maar die verdwijnen door een ingreep van het kabinet.

AZC Weert
Weert legt azc-noodkreet kabinet en COA naast zich neer

Het kabinet heeft de gemeente Weert tevergeefs gevraagd het asielzoekerscentrum toch langer open te houden. Weert blijft bij de geplande sluiting in september.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten