André Rieu_HD

André Rieu blijft rekenen op steunpakketten

André Rieu hoopt dat het demissionair kabinet niet opeens stopt met de coronasteunpakketten. Als de financiële ondersteuning wegvalt, valt alsnog het doek voor zijn orkest, zo vreest de wereldberoemde violist.

persco Rutte De Jonge (13 aug 2021) ANP !!!
Terugkijken: Persconferentie over coronabeleid

Demissionair premier Mark Rutte en demissionair zorgminister Hugo de Jonge gaven vrijdagavond om 19:00 uur een persconferentie over het coronabeleid.

Wateroverlast Valkenburg, noodweer Valkenburg, evacuatie Valkenburg, hoogwater Valkenburg, overstroming (15 jul 2021)
Zo gaat het kabinet gedupeerden hoogwater helpen

Het kabinet trekt de beurs en zet de Wet tegemoetkoming schade bij rampen (Wts) in voor de gedupeerden van het hoogwater.

Hoogwater Brommelen Bunde Meerssen dijk wateroverlast 16 jul 2021
Meldpunt voor overstromingsschade geopend

Mensen, organisaties en bedrijven die door de overstromingen in Limburg vorige maand schade hebben opgelopen die niet gedekt wordt door een verzekering kunnen zich melden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

ANP-433956521
Wateroverlast Limburg is nationale ramp

De situatie in Limburg is een nationale ramp. Dat heeft het kabinet donderdagavond na crisisberaad besloten. "De situatie is rampzalig", zei premier Mark Rutte na afloop van dat overleg.

Schermafbeelding 2021-07-15 om 16.29.05
Crisisoverleg kabinet wegens overstromingen

Donderdagavond heeft het kabinet om 20:00 een crisisoverleg ingelast vanwege de overstromingen in Limburg.

stock vliegtuig
'Kom in actie tegen luchtvervuiling en lawaai rond Eijsden'

Vijftig hoogleraren van de Universiteit Maastricht hebben een petitie ondertekend tegen luchtverontreiniging en geluidshinder in de Zuid-Limburgse grensregio bij Eijsden.

Universiteit Maastricht
Miljoenen euro's voor projecten Universiteit Maastricht

Twee projecten, waarvan de oorsprong bij de Universiteit van Maastricht ligt, krijgen tientallen miljoenen euro's uit het Nationaal Groeifonds.

stock Venlo station Maaslijn Arriva trein
Kosten Maaslijn lopen nog verder op, vertraging dreigt

De elektrificatie en gedeeltelijke verdubbeling van de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen kost 79 miljoen meer dan eerder geraamd. Inclusief BTW zelfs 96 miljoen meer.

David Jongen Zuyderland
Zuyderland: Versoepeling risico voor Limburgse ziekenhuizen

Bestuursvoorzitter David Jongen van Zuyderland vindt de coronaversoepelingen, die het kabinet heeft ingevoerd, risicovol.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten