Abdij Rolduc

‘Iconisch’ Rolduc krijgt 7 miljoen van overheid

Voormalig abdijklooster Rolduc in Kerkrade krijgt 7 miljoen euro subsidie van de overheid.

Limburgs Parlement unaniem tegen verhoging btw-tarief

Het Limburgs Parlement heeft zich in een motie unaniem uitgesproken tegen een verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent.

PvdA verzet zich tegen 'asociale regeling' Rutte lll

De PvdA in het Limburgs Parlement vindt dat het provinciebestuur zich moet verzetten tegen het plan om loonkostensubsidies voor mensen die moeilijk aan de slag kunnen komen, af te schaffen.

Het is nu officieel: Raymond Knops wordt staatssecretaris

Het was al uitgelekt, maar nu is het officieel. Raymond Knops (CDA) uit Hegelsom wordt de nieuwe staatssecretaris van Binnenlandse Zaken.

'Knops wordt staatssecretaris Binnenlandse Zaken'

Het lijkt erop dat Raymond Knops uit Hegelsom toch aansluit in het kabinet.

Politici plaatsen kanttekeningen bij kabinetsvoorstellen

Jonge Limburgse politici zijn tevreden over bepaalde voorstellen van het nieuwe kabinet, maar er zijn ook kanttekeningen.

Limburg wil miljarden voor aanpak van krimpregio's

De provincie Limburg wil dat het volgende kabinet miljarden investeert in een landelijke aanpak van krimpregio's.

Naar ziekenhuis over de grens kan probleem worden

Naar een ziekenhuis gaan in Duitsland of België wordt vanaf 1 januari mogelijk een groot probleem.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda