Overslaan en naar de inhoud gaan

Kaartverkoop Solar Weekend binnenkort van start

Geplaatst opvrijdag 19 maart 2021 - 11:00

Het is nog maar de vraag of de festivals deze zomer door kunnen gaan, maar ondanks deze onzekerheid gaat de kaartverkoop voor Solar Weekend binnenkort van start.

Het festival in Roermond is daarmee het eerste festival dat de ticketverkoop weer in gang zet.

Slag om de arm
Maar dan wel met een slag om de arm. Festivalgangers betalen vooralsnog niet de volle mep, maar een aanbetaling van 10 euro. Zodra er écht groen licht is en die festivalzomer daadwerkelijk plaats gaat vinden, moeten de festivalgangers het resterende bedrag overboeken.

Ticketverkoop
Vorig jaar zomer kon het festival in Roermond, net als andere evenementen, vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Toen waren al heel wat festivalkaarten verkocht. Die tickets blijven gewoon geldig voor de editie van 2021. De laatste weekendkaarten voor het festival aan de Maasplassen gaan vrijdag 2 april in de verkoop. De dinsdag daarna gaan ook de resterende dagkaarten in de verkoop.

Lees ook: Onzekerheid bij festivals: 'Benieuwd naar garantiefonds'

Voorrang
Liefhebbers kunnen zich vanaf nu al aanmelden voor een pre-registratie. Dan krijgen ze een uur voorrang voordat de officiële kaartverkoop start. De organisatie verwacht dat de laatste kaarten snel de deur uit gaan. Solar staat dit jaar van 29 juli tot en met 1 augustus op de kalender.

Wel of geen festivals
De Limburgse festivalorganisaties verkeren nog in grote onzekerheid. Ze kijken met smart uit naar het garantiefonds. Het kabinet heeft dat fonds aangekondigd voor evenementen, speciaal bedoeld voor organisatoren die willen beginnen met het opzetten van bijvoorbeeld festivals. Het kabinet trekt hier minimaal 300 miljoen euro voor uit.

Verplaatsing
Pinkpop wordt mogelijk verplaatst naar augustus. Daarvoor heeft de organisatie een vergunning aangevraagd bij de gemeente Landgraaf. Als de gemeente die vergunning verleent, dan zou het driedaagse festival plaatsvinden op 27, 28 en 29 augustus. "Nu staat Pinkpop nog gepland van 18 tot en met 20 juni, maar de organisatie verkeert nog in onzekerheid over het garantiefonds van de overheid. "De voorkeur gaat uit naar het weekend in juni, maar daarvoor zijn we afhankelijk van het garantiefonds", zei festivalmanager Niek Murray eerder tegen L1. "We wachten op de details van het fonds."

Lees ook: Pinkpop mogelijk verplaatst naar augustus

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen