Overslaan en naar de inhoud gaan

Kaartverkoop Pinkpop van start zonder rijen bij platenzaken

Geplaatst opzaterdag 23 november 2019 - 10:00

Zonder de traditionele rijen voor platenzaken als Sounds in Venlo of Satisfaction in Heerlen is zaterdag om 10:00 uur de kaartverkoop van Pinkpop van start gegaan.

Ook online zijn er geen wachtrijen. Het is voor het eerst dat Pinkpop zo vroeg met de kaartverkoop begint. Eerder gebeurde dat pas in het voorjaar.

Online
Ook is de verkoop van fysieke kaartjes zo goed als afgeschaft. Alleen bij Buro Pinkpop in Geleen kunnen nog papieren tickets worden gekocht, voor de rest zijn Pinkpopgangers aangewezen op de onlineverkoop.

Lees ook: Pinkpopkaarten enkel online of bij Buro Pinkpop te koop

Video: L1

Opwarmer
Bij het hoofdkantoor van de festivalorganisatie in Geleen stonden zaterdagmorgen ongeveer 20 mensen te wachten om als een van de eersten een kaartje te bemachtigen. Tientallen jaren was het een traditie dat festivalgangers al uren voor de start van de voorverkoop aanschoven bij de verkoopadressen om vooral niet achter het net te vissen. Het wachten en overnachten bij die verkoopadressen was voor veel festivalgangers een leuke opwarmer voor het daadwerkelijke festival.

Foto: L1 (Achille Prick)

Paradiso
Pinkpop begint nu al met de kaartverkoop in navolging van andere festivals, die soms al meteen na afloop beginnen met de kaartverkoop voor volgend jaar. Het Landgraafse festival hield tot dit jaar vol om pas in het voorjaar, na een grote persconferentie in poptempel Paradiso waarbij alle artiesten werden aangekondigd, met de verkoop te beginnen.

Een lange rij bij platenzaak Sounds in Venlo, voor tickets voor Pinkpop 2016
Foto: Archief 1Limburg (Stevan van Bergen)

Bekendmaking
Omdat veel artiesten hun tournee al lang van tevoren aankondigen, was de afgelopen jaren een groot deel van de line-up al ver voor die persconferentie bekend. Voor de editie 2020 heeft Pinkpop al een aantal namen vrijgegeven, waaronder headliners Red Hot Chili Peppers en Post Malone. Onduidelijk is nog voor de 51ste Pinkpop überhaupt nog zo'n presentatie wordt gegeven.

Lees ook: Pinkpop voegt twaalf namen toe aan line-up

Zwarte Cross
Ook de Zwarte Cross begon zaterdag met de voorverkoop. Dat was binnen een half uur uitverkocht.

Jan Smeets feliciteert Pinkpopgangers die in de rij stonden voor hun papieren toegangsbewijs
Foto: L1 (Achille Prick)
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen