Overslaan en naar de inhoud gaan

Kaartverkoop Pinkpop van start zonder rijen bij platenzaken

Geplaatst opzaterdag 23 november 2019 - 10:00

Zonder de traditionele rijen voor platenzaken als Sounds in Venlo of Satisfaction in Heerlen is zaterdag om 10:00 uur de kaartverkoop van Pinkpop van start gegaan.

Ook online zijn er geen wachtrijen. Het is voor het eerst dat Pinkpop zo vroeg met de kaartverkoop begint. Eerder gebeurde dat pas in het voorjaar.

Online
Ook is de verkoop van fysieke kaartjes zo goed als afgeschaft. Alleen bij Buro Pinkpop in Geleen kunnen nog papieren tickets worden gekocht, voor de rest zijn Pinkpopgangers aangewezen op de onlineverkoop.

Lees ook: Pinkpopkaarten enkel online of bij Buro Pinkpop te koop

Video: L1

Opwarmer
Bij het hoofdkantoor van de festivalorganisatie in Geleen stonden zaterdagmorgen ongeveer 20 mensen te wachten om als een van de eersten een kaartje te bemachtigen. Tientallen jaren was het een traditie dat festivalgangers al uren voor de start van de voorverkoop aanschoven bij de verkoopadressen om vooral niet achter het net te vissen. Het wachten en overnachten bij die verkoopadressen was voor veel festivalgangers een leuke opwarmer voor het daadwerkelijke festival.

Kaartverkoop Pinkpop 2019
Foto: L1 (Achille Prick)

Paradiso
Pinkpop begint nu al met de kaartverkoop in navolging van andere festivals, die soms al meteen na afloop beginnen met de kaartverkoop voor volgend jaar. Het Landgraafse festival hield tot dit jaar vol om pas in het voorjaar, na een grote persconferentie in poptempel Paradiso waarbij alle artiesten werden aangekondigd, met de verkoop te beginnen.

Wachtrij Pinkpopverkoop 2016 Sounds Venlo
Een lange rij bij platenzaak Sounds in Venlo, voor tickets voor Pinkpop 2016
Foto: Archief 1Limburg (Stevan van Bergen)

Bekendmaking
Omdat veel artiesten hun tournee al lang van tevoren aankondigen, was de afgelopen jaren een groot deel van de line-up al ver voor die persconferentie bekend. Voor de editie 2020 heeft Pinkpop al een aantal namen vrijgegeven, waaronder headliners Red Hot Chili Peppers en Post Malone. Onduidelijk is nog voor de 51ste Pinkpop überhaupt nog zo'n presentatie wordt gegeven.

Lees ook: Pinkpop voegt twaalf namen toe aan line-up

Zwarte Cross
Ook de Zwarte Cross begon zaterdag met de voorverkoop. Dat was binnen een half uur uitverkocht.

Kaartverkoop Pinkpop 2019
Jan Smeets feliciteert Pinkpopgangers die in de rij stonden voor hun papieren toegangsbewijs
Foto: L1 (Achille Prick)
Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen