Overslaan en naar de inhoud gaan

Kaarsen heilige Corona in trek door pandemie

Geplaatst opzondag 21 juni 2020 - 21:48

De coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat een vergeten heilige weer in de belangstelling staat: de heilige Corona van Egypte.

In de religieuze Sint Gerarduswinkel in Wittem, waar behalve grafplaten, wijwatervaten, kandelaars, wierook en kerstgroepen te koop zijn, staan ook kaarsen in de etalage. De best verkopende kaars op dit moment: de Coronakaars.

Video: L1

Troost
"Veel mensen zoeken troost en bezinning in deze tijd. Zij willen dat het virus verdwijnt en dat mensen die er ziek van zijn er weer beter van worden", verklaart Meggy Meijers van de religiewinkel de run op de Coronakaars.

Slagers en houthakkers
De heilige Corona kwam in het nieuws nadat de New York Times haar, onterecht, aanhaalde als de beschermheilige van epidimieën. Corona, die vaak in één adem genoemd wordt met de heilige Victor van Damascus, is de patroonheilige van slagers en houthakkers.

Gerukt
Dat heeft alles te maken met haar gruwelijke dood rond het jaar 177. Haar troostende en zalvende woorden voor de ter dood veroordeelde Victor zorgden ervoor dat ze zelf ook terechtgesteld en gedood werd. Corona zou aan twee met touwen neergebogen palmbomen zijn vastgemaakt. Die palmbomen zouden vervolgens zijn losgelaten, waardoor ze in tweeën zou zijn gerukt.

Pandemieheilige
Nadat Corona het nieuws haalde als pandemieheilige besloot de religieuze winkel in Wittem om Coronakaarsen verkopen. Niet alleen in de winkel loopt de verkoop goed, ook online is de Coronakaars populair.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen