Overslaan en naar de inhoud gaan

Kaakloze vissen naar andere beek wegens watergebrek

Geplaatst opdonderdag 25 juli 2019 - 10:58

Door het lage waterpeil moet de zeldzame beekprik uit het water gehaald worden.

Zoals in de Vlootbeek in Montfort. "De beekprik lijkt op een paling. Hij leeft vooral in de modder. De kop van de vis komt er bovenuit om voedingsstoffen uit het water te halen", zegt ecoloog Rob Gubbels. Door het lage waterpeil, krijgen ze nu onvoldoende voedingsstoffen binnen.

Elektronische schok
De beekprikken, kaakloze vissen, krijgen een kleine elektronische schok waardoor zij worden verdoofd. Zo kunnen de vissen makkelijk gevangen worden en in de juiste bak geplaatst worden.

Roode Beek
Als alle vissen uit de beek zijn gehaald worden ze naar de juiste bestemming gebracht. "De beekprikken gaan naar de Roode Beek. Daar zit al een beekprikkenpopulatie dus daar kunnen ze zich goed handhaven."

Andere vissen
"
Andere vissen die gevangen worden gaan naar de roer", zegt Gubbels. Of de vissen teruggaan als het waterpeil gestegen is, moet nog worden besloten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen