Overslaan en naar de inhoud gaan

Kaakloze vissen naar andere beek wegens watergebrek

Geplaatst opdonderdag 25 juli 2019 - 10:58

Door het lage waterpeil moet de zeldzame beekprik uit het water gehaald worden.

Zoals in de Vlootbeek in Montfort. "De beekprik lijkt op een paling. Hij leeft vooral in de modder. De kop van de vis komt er bovenuit om voedingsstoffen uit het water te halen", zegt ecoloog Rob Gubbels. Door het lage waterpeil, krijgen ze nu onvoldoende voedingsstoffen binnen.

Elektronische schok
De beekprikken, kaakloze vissen, krijgen een kleine elektronische schok waardoor zij worden verdoofd. Zo kunnen de vissen makkelijk gevangen worden en in de juiste bak geplaatst worden.

Roode Beek
Als alle vissen uit de beek zijn gehaald worden ze naar de juiste bestemming gebracht. "De beekprikken gaan naar de Roode Beek. Daar zit al een beekprikkenpopulatie dus daar kunnen ze zich goed handhaven."

Andere vissen
"
Andere vissen die gevangen worden gaan naar de roer", zegt Gubbels. Of de vissen teruggaan als het waterpeil gestegen is, moet nog worden besloten.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen