Overslaan en naar de inhoud gaan

Juweliersketen Schaap en Citroen verdacht van fraude

Geplaatst opvrijdag 17 april 2015 - 17:13

Juweliersketen Schaap en Citroen wordt verdacht van belastingfraude. De keten is sinds 2009 eigendom van de Maastrichtse juwelier Leon Martens.

Ook een Amsterdamse horlogehandelaar wordt verdacht. Een woordvoerder van de exclusieve juweliersketen bevestigde vrijdag dat er een onderzoek loopt, al wil het OM de naam van het verdachte bedrijf niet vrijgeven.

Tussenhandelaar
"Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt de verkoop van horloges aan enkele buitenlandse kopers. Daarbij wordt de rol van een Nederlandse tussenhandelaar onderzocht", aldus de juwelierszaak in een verklaring. NRC Handelsblad meldde vrijdag dat de verdachten een leidinggevende van Schaap en Citroen en een horlogehandelaar zijn.

Jaren geleden
Volgens de juweliersketen, met acht vestigingen in het land, gaat het om verkopen van enkele jaren geleden. "Schaap en Citroen heeft hierbij volgens haar interne procedures gehandeld en is te goeder trouw. Het onderzoek is nog niet afgerond. Daarom worden daarover voorlopig geen externe mededelingen gedaan", aldus een woordvoerder.

Schaap en Citroen heeft geen vestigingen in Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

FIOD-inval in Maastricht om grote btw-fraude
Maastrichtse juwelier opent Rolex-winkel in PC Hooftstraat
29 Turken uit Venlo en Venray fraudeerden met uitkering
Doorzoeking in Venlo bij klopjacht op zwartspaarders
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen