Overslaan en naar de inhoud gaan

Juweliersketen Schaap en Citroen verdacht van fraude

Geplaatst opvrijdag 17 april 2015 - 17:13

Juweliersketen Schaap en Citroen wordt verdacht van belastingfraude. De keten is sinds 2009 eigendom van de Maastrichtse juwelier Leon Martens.

Ook een Amsterdamse horlogehandelaar wordt verdacht. Een woordvoerder van de exclusieve juweliersketen bevestigde vrijdag dat er een onderzoek loopt, al wil het OM de naam van het verdachte bedrijf niet vrijgeven.

Tussenhandelaar
"Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt de verkoop van horloges aan enkele buitenlandse kopers. Daarbij wordt de rol van een Nederlandse tussenhandelaar onderzocht", aldus de juwelierszaak in een verklaring. NRC Handelsblad meldde vrijdag dat de verdachten een leidinggevende van Schaap en Citroen en een horlogehandelaar zijn.

Jaren geleden
Volgens de juweliersketen, met acht vestigingen in het land, gaat het om verkopen van enkele jaren geleden. "Schaap en Citroen heeft hierbij volgens haar interne procedures gehandeld en is te goeder trouw. Het onderzoek is nog niet afgerond. Daarom worden daarover voorlopig geen externe mededelingen gedaan", aldus een woordvoerder.

Schaap en Citroen heeft geen vestigingen in Limburg.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

FIOD-inval in Maastricht om grote btw-fraude
Maastrichtse juwelier opent Rolex-winkel in PC Hooftstraat
29 Turken uit Venlo en Venray fraudeerden met uitkering
Doorzoeking in Venlo bij klopjacht op zwartspaarders
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV