Overslaan en naar de inhoud gaan

Juul Franssen zevende op Grand Prix: 'Niet scherp genoeg'

Geplaatst opzaterdag 17 november 2018 - 20:11

Juul Franssen heeft haar prestatie van vorig jaar op de Grand Prix in Den Haag niet kunnen herhalen.

Ze eindigde zaterdag als zevende in de gewichtsklasse tot 63 kilogram.

Niet uitgerust
Dat resultaat had Franssen niet verwacht. De judoka uit Reuver, die tegenwoordig in Rotterdam woont, doet altijd mee om te winnen, maar vond het niet vreemd dat ze met een zevende plaats genoegen moest nemen. Den Haag stond in principe niet op haar programma, maar Franssen besloot een week geleden toch mee te doen omwille van het Nederlandse judo. "Ik ben niet uitgerust en vertrek dinsdag naar Japan om in Osaka aan de Grand Slam mee te doen", laat ze L1 weten. "Soms moet je een stap terugzetten om er twee vooruit te kunnen maken en dat was zaterdag."

Slikken
De judoka vertelt dat ze er niet goed in zat. Zij verloor in de kwartfinale van de Chinese Junxia Yang, die de Grand Prix in deze gewichtscategorie won. In de herkansing verloor Franssen van Masako Doi uit Japan. "Ik was gewoon niet scherp genoeg", aldus de Reuverse judoka. "Ook dit hoort bij topsport en dat is slikken. Morgen is een nieuwe dag en volgende week een nieuwe ronde en nieuwe kansen", besluit de judo-topper.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen