Overslaan en naar de inhoud gaan

Juul Franssen wil in november terug naar wedstrijdmat

Geplaatst opzaterdag 30 september 2017 - 14:56

Judoka Juul Franssen hoopt tijdens de Grand Prix van Den Haag in november haar rentree te maken op de wedstrijdmat.

Daarmee lijkt er een einde te komen aan een slepend conflict tussen Franssen en de Judobond dat al een jaar duurt. "De gesprekken met de Judobond zitten in de afrondende fase en ik kijk er enorm naar uit om weer de mat op te gaan."

Terugvechten
​Franssen was als toeschouwer zaterdag aanwezig op het NK judo in Almere. Volgens de Reuverse is er nog genoeg tijd om zich te plaatsten voor de Olympische Spelen van Tokio. "Ik stond vierde op de wereldranking, maar door dit vervelende jaar ben ik enorm gezakt. Ik zal me terug moeten vechten. Ik heb een heel jaar verloren."

Lees ook: Franssen wil dit najaar weer op judomat staan

Verdeling
Over hoe Franssen precies de trainingen gaat indelen tussen Rotterdam en Papenda kan de 27-jarige Limburgse nog geen uitspraken doen. Ook over de toekomstige rol van haar coach Mark van der Ham kan Franssennog niks zeggen.

Rechtszaak
Franssen won in mei de rechtszaak tegen de Judo Bond Nederland. Ze kreeg op vrijwel alle punten gelijk. De bond moet haar de mogelijkheid geven met haar eigen trainers te werken, met de kanttekening dat ze wel zoveel mogelijk aan centrale trainingen mee moet doen. Verder mag de bond haar niet verbieden om uit te komen in internationale wedstrijden. Bovendien moet ze haar A-status terug krijgen en de kans hebben om zich te plaatsen voor de Olympische spelen.

Lees ook: Judoka Juul Franssen wint grote rechtszaak tegen bond

Foto: Kim Langeslag (L1)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen