Overslaan en naar de inhoud gaan

Juul Franssen weer naar huis na annuleren trainingskamp

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2021 - 11:02

Judoka Juul Franssen kan vlak na haar aankomst in Oostenrijk weer rechtsomkeert maken. Het olympische trainingskamp in Mittersill is vanwege de aangescherpte coronamaatregelen in Oostenrijk geannuleerd.

Zo'n 200 judoka's uit 13 verschillende landen zijn begonnen aan de terugtocht naar huis. De Reuverse Franssen zal met haar teamgenoten het trainingskamp in Nederland voortzetten.

Annuleren
Het bestuur van de deelstaat Salzburg heeft in samenwerking met de Oostenrijkse Judobond besloten het trainingskamp te annuleren. Het evenement was in eerste instantie mogelijk omdat topsporters een uitzonderingspositie hebben. Maar de regering van Oostenrijk heeft nu bonden en clubs opgeroepen om geen evenementen te organiseren.

Besmettingen
De organisatie in Mittersill had een coronaprotocol ingevoerd. De judoka's moesten twee keer negatief getest zijn voor aanvang van het trainingskamp en daarna zouden de sporters iedere 48 uur opnieuw getest worden. De burgemeester van Mittersill heeft toch deze beslissing genomen mede door de gebeurtenissen vorige week. Toen raakten even verderop 17 ski-instructeurs besmet omdat ze allemaal in dezelfde accommodatie verbleven tijdens een cursus.

Lockdown
De burgemeester van Mittersill, Wofgang Viertler vindt het een pijnlijk besluit maar wel nodig. "In deze moeilijke tijden moeten we de juiste beslissingen nemen. Het annuleren van het kamp is ook een signaal naar de inwoners van Mittersill die al weken in lockdown zitten."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen