Overslaan en naar de inhoud gaan

Juul Franssen uit Reuver wint brons op WK judo

Geplaatst opzondag 23 september 2018 - 15:30

Juul Franssen heeft op het wereldkampioenschap judo in Bakoe een bronzen plak behaald. Zij versloeg in de strijd om de derde plek in de categorie tot 63 kilo Martyna Trajdos uit Duitsland.

De Duitse staat zesde op de wereldranglijst, één plaatsje hoger dan Franssen. Het is de eerste Nederlandse WK-medaille tijdens dit kampioenschap.

De judoka uit Reuver had in de herkansing Kathrin Unterwurzacher uit Oostenrijk verslagen met waza-ari. In de kwartfinale was Franssen door de Japanse Miku Tashiro met een houdgreep uitgeschakeld.

Laatste acht
De 28-jarige Franssen was tot de laatste acht doorgedrongen door in haar eerste wedstrijd Mungunchimeg Baldorp uit Mongolië met twee keer waza-ari te verslaan. De Russische Ekaterina Valkova was in de volgende ronde het slachtoffer van Franssen. De Reuverse judoka versloeg ook de Russische met waza-ari.

Grootste succes
Franssen viert met de medaille haar grootste succes uit haar loopbaan. Nooit eerder hield ze een medaille over aan haar optredens op de Olympische Spelen, WK en EK. Met de bronzen plak kreeg ze ook de bevestiging dat ze goed bezig is op weg naar haar grote doel, de Spelen in Tokio.

Zware periode
Franssen vierde haar medaille met tranen van geluk. Ze heeft een zware periode achter de rug. Eind 2016 besloot de judobond dat ze geen internationale wedstrijden meer mocht vechten, omdat ze niet fulltime op Papendal kwam trainen. De judoka begon een rechtszaak. In mei vorig jaar won Franssen de zaak. Ze traint nu afwisselend met haar eigen trainer en op Papendal.

In november maakte ze een glorieuze rentree met winst van de Grand Prix in Den Haag.

Gedroomd
"Ik ben zo blij dat ik 'm eindelijk heb", zei Franssen na afloop tegen de NOS. "Dit is echt bizar. Ik droomde de laatste dagen veel over de WK. Ik vertelde nog aan Marhinde Verkerk dat ik droomde dat ik brons ging winnen na winst op Trajdos."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen