Overslaan en naar de inhoud gaan

Juul Franssen uit Reuver wint brons op WK judo

Geplaatst opzondag 23 september 2018 - 15:30

Juul Franssen heeft op het wereldkampioenschap judo in Bakoe een bronzen plak behaald. Zij versloeg in de strijd om de derde plek in de categorie tot 63 kilo Martyna Trajdos uit Duitsland.

De Duitse staat zesde op de wereldranglijst, één plaatsje hoger dan Franssen. Het is de eerste Nederlandse WK-medaille tijdens dit kampioenschap.

De judoka uit Reuver had in de herkansing Kathrin Unterwurzacher uit Oostenrijk verslagen met waza-ari. In de kwartfinale was Franssen door de Japanse Miku Tashiro met een houdgreep uitgeschakeld.

Laatste acht
De 28-jarige Franssen was tot de laatste acht doorgedrongen door in haar eerste wedstrijd Mungunchimeg Baldorp uit Mongolië met twee keer waza-ari te verslaan. De Russische Ekaterina Valkova was in de volgende ronde het slachtoffer van Franssen. De Reuverse judoka versloeg ook de Russische met waza-ari.

Grootste succes
Franssen viert met de medaille haar grootste succes uit haar loopbaan. Nooit eerder hield ze een medaille over aan haar optredens op de Olympische Spelen, WK en EK. Met de bronzen plak kreeg ze ook de bevestiging dat ze goed bezig is op weg naar haar grote doel, de Spelen in Tokio.

Zware periode
Franssen vierde haar medaille met tranen van geluk. Ze heeft een zware periode achter de rug. Eind 2016 besloot de judobond dat ze geen internationale wedstrijden meer mocht vechten, omdat ze niet fulltime op Papendal kwam trainen. De judoka begon een rechtszaak. In mei vorig jaar won Franssen de zaak. Ze traint nu afwisselend met haar eigen trainer en op Papendal.

In november maakte ze een glorieuze rentree met winst van de Grand Prix in Den Haag.

Gedroomd
"Ik ben zo blij dat ik 'm eindelijk heb", zei Franssen na afloop tegen de NOS. "Dit is echt bizar. Ik droomde de laatste dagen veel over de WK. Ik vertelde nog aan Marhinde Verkerk dat ik droomde dat ik brons ging winnen na winst op Trajdos."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen