Overslaan en naar de inhoud gaan

Juul Franssen trapt olympisch jaar af in Doha

Geplaatst opmaandag 11 januari 2021 - 19:57

Juul Franssen trapt dinsdag haar olympisch jaar af op de Masters in Qatar, waar 320 judoka's uit 63 verschillende landen op de mat verschijnen.

Franssen is in principe al zeker van deelname aan de Spelen, mits ze vormbehoud toont.

Vrijloot
De 30-jarige judoka uit Reuver heeft dinsdag in Doha de eerste ronde een vrijloot en stuit in de tweede ronde op de winnaar van de partij tussen de Zuid-Koreaanse Hee Jun Han en de Italiaanse Edwige Gwend.

Video: L1

Kwalificatie
Voor de meeste Nederlandse judoka's is de wedstrijd in Doha de eerste van drie toernooien waarin ze nog kunnen laten zien dat ze een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio waard zijn. Hierna volgen nog de Grand Slam in Tel Aviv (19-21 februari) en de EK (16-18 april).

WK
Omdat veel toernooien zijn opgeschoven door de uitbraak van het coronavirus is het WK in Boedapest gepland op 6 juni. En dat is niet ideaal, vindt Franssen. "Dat is zes weken voor de Olympische Spelen. Dat is niet fijn, twee piekmomenten zo dicht op elkaar. We moeten maar kijken hoe we er dan voor staan."

Coronatest
Alleen de beste judoka's van de wereld krijgen een uitnodiging voor de Masters. Er gelden strenge voorzorgsmaatregelen om het coronavirus buiten de deur te houden. Zo wordt er veel getest en mogen judoka's alleen op de wedstrijddag hun hotel verlaten. Na het toernooi geldt er voor de Nederlandse judoka's bij thuiskomst een quarantaine van tien dagen, met uitzondering van trainingen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen