Overslaan en naar de inhoud gaan

Juul Franssen strijdbaar naar Tokio 2021

Geplaatst opdinsdag 24 maart 2020 - 16:15

Judoka Juul Franssen vindt het heel vervelend dat de Olympische Spelen zijn uitgesteld. Toch is ze ook dankbaar dat het evenement niet volledig is afgelast.

De 30-jarige judoka, afkomstig uit Reuver, klinkt strijdbaar. "Ik heb 25 jaar opgebouwd naar dit moment, die basis is niet volledig weg als de Spelen een jaar later zijn. Het is absoluut niet ideaal maar beter dít, dan overslaan."

Studie
Franssen zat net zoals alle Nederlandse topsporters de laatste weken in onzekerheid. Gingen de Olympische Spelen nu wel door of niet? Daarom trainde ze met haar vriend in de garage van haar huis. "Alles was gericht op 28 juli 2020. Volgend jaar zou ik graag mijn studie willen oppakken. Dat beeld zal ik moeten bijstellen. Maar ik ben zeer oplossingsgericht. Ik wil gewoon ontzettend graag naar de Olympische Spelen en een medaille pakken."

Rob Ehrens
Ook bondscoach van de springruiters Rob Ehrens uit Weert is blij met de duidelijkheid. "Het is een desillusie voor de sporters. Van de andere kant is het verzetten van de Olympische Spelen een verlossing, het geeft rust in de tent." Ehrens vindt het verstandig. "We moeten aan onze gezondheid denken." De springruiters zijn al geplaatst voor de Olympische Spelen. Alleen het land heeft een ticket, Ehrens bepaalt uiteindelijk wie er geselecteerd wordt voor het team.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen