Overslaan en naar de inhoud gaan

Juul Franssen strijdbaar naar Tokio 2021

Geplaatst opdinsdag 24 maart 2020 - 16:15

Judoka Juul Franssen vindt het heel vervelend dat de Olympische Spelen zijn uitgesteld. Toch is ze ook dankbaar dat het evenement niet volledig is afgelast.

De 30-jarige judoka, afkomstig uit Reuver, klinkt strijdbaar. "Ik heb 25 jaar opgebouwd naar dit moment, die basis is niet volledig weg als de Spelen een jaar later zijn. Het is absoluut niet ideaal maar beter dít, dan overslaan."

Studie
Franssen zat net zoals alle Nederlandse topsporters de laatste weken in onzekerheid. Gingen de Olympische Spelen nu wel door of niet? Daarom trainde ze met haar vriend in de garage van haar huis. "Alles was gericht op 28 juli 2020. Volgend jaar zou ik graag mijn studie willen oppakken. Dat beeld zal ik moeten bijstellen. Maar ik ben zeer oplossingsgericht. Ik wil gewoon ontzettend graag naar de Olympische Spelen en een medaille pakken."

Rob Ehrens
Ook bondscoach van de springruiters Rob Ehrens uit Weert is blij met de duidelijkheid. "Het is een desillusie voor de sporters. Van de andere kant is het verzetten van de Olympische Spelen een verlossing, het geeft rust in de tent." Ehrens vindt het verstandig. "We moeten aan onze gezondheid denken." De springruiters zijn al geplaatst voor de Olympische Spelen. Alleen het land heeft een ticket, Ehrens bepaalt uiteindelijk wie er geselecteerd wordt voor het team.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen