Overslaan en naar de inhoud gaan

Juul Franssen neemt rust: 'Olympisch optreden verwerken'

Geplaatst opmaandag 27 september 2021 - 17:26

Judoka Juul Franssen komt dit jaar niet meer in actie op de wedstrijdmat. Ze slaat ook het Nederlands kampioenschap dat komend weekend in Almere wordt gehouden, over.

Studie
Franssen wil zich de komende tijd richten op het vervolgen en voltooien van haar studie. De Reuverse blijft wel in training maar zal voorlopig niet deelnemen aan nationale- en internationale toernooien.

Toekomst
De judoka laat weten dat op dit moment haar studie voorrang krijgt en dat ze daarnaast ruim de tijd wil nemen om haar olympisch optreden in Tokio te verwerken. Franssen verloor daar in de strijd om het brons van de Italiaanse Maria Centracchio. Een medaille zou de kroon op haar carrière zijn geweest. De 31-jarige judoka die in Rotterdam traint benut de tijd ook om na te denken over haar toekomst in het judo.

Lees ook: Trots en teleurstelling bij ouders Juul Franssen

Limburgse vrouwen
Franssen is niet de enige die besloot niet mee te doen aan het NK komend weekend. In Topsportcentrum Almere komt van de olympische ploeg alleen Sanne van Dijke in actie. En dat biedt kansen voor de drie Limburgse vrouwen die zich hebben gekwalificeerd voor het NK: Suzanne Zegers (-48kg) uit Weert, Esmeralda Puts (-57kg)uit Reuver en Danique Janssen (-57kg) uit Grevenbicht. Sem van Dun (-63kg) en Lilo Schultz (-52) uit Heerlen hadden zich ook geplaatst maar hebben besloten zich terug te trekken.

Lees ook: Geëmotioneerde Juul Franssen: 'Het doet zo veel pijn'

Bart Weling
Ook bij de mannen is er veel kans op eremetaal met bijvoorbeeld Bart Weling (-60kg) uit Kerkrade die zijn titel van 2019 gaat verdedigen. Verdere deelnemers zijn, Ivo Verhorstert (-66kg) uit Venlo, Maarten Limbourg (-66kg) uit Bunde, Mo van Dun (-81kg) uit Heerlen en Tom Grootjans (+100kg) uit Pey. Grote afwezigen bij de mannen zijn: Mark van Dijk die in voorbereiding is op het WK junioren én Jules Blom die herstellende is van een zware knieblessure.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen