Overslaan en naar de inhoud gaan

Juul Franssen krijgt over twee weken uitsluitsel

Geplaatst opwoensdag 29 maart 2017 - 14:40

Mag de judobond Juul Franssen weren van internationale wedstrijden omdat ze weigert te komen trainen op een centrale locatie in Papendal? De voorzieningsrechter buigt zich over deze vraag.

De rechter beloofde woensdag uitspraak te doen op 12 april, maar hoopt dat beide partijen elkaar daarvoor alsnog vinden.

Kort geding
Voor Franssen voelt het kort geding dat ze heeft aangespannen tegen de judobond als misschien wel de belangrijkste wedstrijd uit haar loopbaan, vertelde ze woensdag in het gerechtsgebouw.

De 27-jarige judoka krijgt over drie jaar in Tokio waarschijnlijk een laatste kans op een olympische medaille. Maar de voormalige nummer vijf van de wereldranglijst in de klasse tot 63 kilo kan zich niet kwalificeren voor die Spelen als ze niet mag verschijnen op internationale toernooien.

Papendal
De judobond heeft centrale trainingen ingevoerd omdat op de laatste Olympische Spelen en twee WK's slechts drie bronzen medailles werden gewonnen. Franssen ziet zichzelf geen betere judoka worden door fulltime te trainen in Papendal. Verhuizen van studielocatie naar Arnhem kost haar niet alleen een extra studiejaar maar ook veel geld.

Daarbij wil Franssen haar eigen trainers houden en snapt ze niet waarom de judobond wel meedenkt met Kim Polling en Noël van 't End, topjudoka's die in Italië en Frankrijk wonen en maar af en toe naar Papendal komen.

Oplossing
Volgens Henry Bonnes is er voor Polling en Van 't End tot 1 september 2017 maatwerk gevonden. De directeur van de judobond verwacht dat beide judoka's daarna wel vaker in Papendal zijn. Hij benadrukte dat Franssen in Papendal kan oefenen onder goede trainers en hij wil ook haar studieproblemen verzachten.

Om zeep geholpen
Franssen krijgt van de judobond geen medewerking om op korte termijn bijvoorbeeld voor België uit te komen. Ze benadrukte dat haar topsportloopbaan om zeep is geholpen en in handen ligt van de rechter. "Ik kan niet uitleggen hoe het voelt om nu alle toernooien te missen. Daarnaast heb ik geen inkomen meer van NOC*NSF omdat mijn A-status is ontnomen. Ik heb zelfs geen auto meer. Alles is plotseling weg."

Lees hier meer over het conflict van Juul Franssen met de judobond

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Judoclinics in de Geusselt in Maastricht
Juul Franssen pakt brons in Sofia
Judoka Juul Franssen gediskwalificeerd in halve finale WK
Juul Franssen naar halve finale in Parijs
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen