Overslaan en naar de inhoud gaan

Juul Franssen: 'EK judo gaat door en ik ga erheen'

Geplaatst opmaandag 9 november 2020 - 20:40

Juul Franssen uit Reuver neemt definitief deel aan het Europees kampioenschap judo volgende week. Dat heeft de Nederlandse Judobond maandag beslist.

Franssen maakte haar deelname bekend in het L1-programma AvondGasten Sport.

Tsjechië
"Ja, het gaat door", zegt Juul Franssen. "De Nederlandse Judobond heeft vandaag ook besloten dat we gaan afreizen naar Tsjechië." Het EK vindt vanaf volgende week donderdag plaats in Praag. Franssen heeft door de coronacrisis en het gebrek aan wedstrijden geen idee hoe goed ze is ten opzichte van concurrenten. "Nee, dat weet ik niet. Dat is ook wel lekker, want dan heb je ook minder verwachtingen. Anderzijds heb ik door een geschil met de judobond ook dertien maanden geen wedstrijden gehad. Dus ik denk niet dat wedstrijdritme een verschil gaat maken."

Lees ook: Juul Franssen na ruzie met bond: 'Litteken blijft altijd'

Training
Franssen heeft de afgelopen maanden wel kunnen trainen. Dat deed ze de eerste maanden in haar eigen garage. "Mijn partner is voormalig judoka, dus we hadden in de garage een judomat neergelegd en we hebben daar kunnen trainen. Nu mogen we wel judoën, door de uitzonderingspositie." Topsporters krijgen van de overheid een uitzonderingspositie om wel te mogen sporten.

Olympische Spelen
De Reuverse doet komende zomer ook mee aan de Olympische Spelen in Tokio. Hoe de voorbereiding eruit ziet, weet Franssen nog niet. "Officieel is het kwalificatietraject nog niet ten einde, maar ik ben uitgekozen door de judobond. Dat kwalificatietraject duurt tot mei 2021, maar hoe die toernooien er gaan uitzien weet ik nog niet." Franssen zegt met name 'opgelucht' te zijn dat de Spelen nu wel kunnen doorgaan. Afgelopen zomer zouden de Olympische Spelen moeten plaatsvinden, maar door de coronacrisis werden die toen uitgesteld naar komende zomer.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen