Juul Franssen

Franssen: 'Judo nog steeds het mooiste vak dat er is'

Judoka Juul Franssen is even van de voortrazende topsporttrein afgesprongen. Al traint ze nog iedere dag, voor even is ze een 'normaal mens' met een voltijdse studie.

AvondGasten Sport 27 december 2021 Juul Franssen, Maya Kingma en Luc Steins
Video: Limburgse topsporters blikken terug op hun jaar

Judoka Juul Franssen heeft vijf maanden na haar verlies in de strijd om brons op de Olympische Spelen de beelden van haar wedstrijd nog niet teruggezien. "Dat doet nog te veel pijn", zegt de Reuverse.

Tom Dumoulin Olympische Spelen (28 juli 2021)
Olympisch jaaroverzicht: Zeven Limburgse medailles in Tokio

Het sportjaar 2021 loopt op zijn eind. Hoog tijd om daarom terug te blikken op de mooiste en bijzonderste sportmomenten. Vandaag het Olympisch en Paralympisch Jaaroverzicht.

Max Verstappen Wereldkampioen Formule 1
Koningshuis, Roemer en Rutte feliciteren Max Verstappen

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, gouverneur Emile Roemer en demissionair premier Mark Rutte hebben Max Verstappen gefeliciteerd met zijn wereldtitel in de Formule 1.

Juul Franssen Tokio 2020 Olympische Spelen (27 jul 2021)
Juul Franssen neemt rust: 'Olympisch optreden verwerken'

Judoka Juul Franssen komt dit jaar niet meer in actie op de wedstrijdmat. Ze slaat ook het Nederlands kampioenschap dat komend weekend in Almere wordt gehouden, over.

Juul Franssen Tokio 2020 Olympische Spelen (27 jul 2021)
Trots en teleurstelling bij ouders Juul Franssen

In tranen vertelde judoka Juul Franssen in Tokio hoe graag ze een olympische medaille had gewonnen voor haar familie. Vooral voor haar vader, die een half jaar geleden getroffen werd door een beroerte.

Juul Franssen
Geëmotioneerde Juul Franssen: 'Het doet zo veel pijn'

Judoka Juul Franssen kon haar tranen niet bedwingen na haar verlies van het brons op de Olympische Spelen. "Het is keihard, ik kwam steeds net te laat."

Juul Franssen olympisch judotoernooi (27 jul 2021)
Judoka Juul Franssen grijpt nét naast olympisch brons

Judoka Juul Franssen heeft naast het olympisch brons gegrepen in de klasse tot 63 kilogram. De Reuverse wist via de herkansing de klus in extremis niet te klaren.

Juul Franssen Tokio 2020 Olympische Spelen (27 jul 2021)
Brons nog maximaal haalbare voor judoka Juul Franssen

Juul Franssen heeft in de kwartfinale van het olympisch judotoernooi haar meerdere moeten erkennen in de nummer 1 van de wereld, de Française Clarisse Agbegnenou.

Juul Franssen
Mark Huizinga grote inspirator Juul Franssen

Als klein meisje zag ze Mark Huizinga goud winnen op de Olympische Spelen van Sydney. "Dat wil ik ook", riep de 10-jarige Juul door de woonkamer. Nu, 21 jaar later maakt ze haar debuut op de olympische mat.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond