Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie wil politiemol 'crimineel verdiend geld' afpakken

Geplaatst opdonderdag 23 januari 2020 - 20:48

Politiemol Mark M. staat vrijdag opnieuw voor de rechter. Het Openbaar Ministerie (OM) wil de Weertenaar, die veroordeeld is vanwege het verkopen van geheime info, zijn 'crimineel verdiende geld’ afpakken.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Het is volgens de krant onduidelijk of M. aanwezig zal zijn bij de regiezitting in Den Bosch.

Tikfout
De 33-jarige Mark M. kreeg vijf jaar celstraf voor schending van zijn ambtsgeheim, omkoping, het bezit van valse documenten en witwassen van ruim 79.000 euro. Door een tikfout van een medewerker van het OM kwam de Weertenaar weer op vrije voeten.

Hoeveel geld justitie terug wil vorderen, zal vrijdagochtend blijken.

Lees ook: Tikfout medewerker OM leidde tot vrijlating politiemol

AIVD
M. kwam in 2009 bij de politie in dienst. Hij kwam daar op een plek waar hij toegang had tot informatie van de recherche, al had hij daar nog geen goedkeuring voor gekregen. Na maanden bleek uit een onderzoek van de AIVD dat hij niet geschikt werd geacht voor zulke vertrouwelijke informatie. M. werd daarna overgeplaatst naar de verkeerspolitie, maar toch hield hij toegang tot onderzoeksdossiers.

Informanten
M. liep tegen de lamp toen de politie informanten inzette, en de politiemol hen ook van geheime informatie voorzag. Dat gebeurde in september 2015. Na zijn aanhouding bleek dat er nog talloze andere politiemensen toegang hadden tot vertrouwelijke dossiers, zonder dat ze daarvoor de juiste screening hadden doorlopen. Daarop begon de politie met een grote inhaalactie om te voorkomen dat onbevoegden nog aan geheime informatie zouden kunnen komen. In 2018 werd hij veroordeeld.

Lees ook: Politiemol tipte drugsbaas: man op opsporingslijst

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen