Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie wil Maastrichtse familie jarenlang achter tralies

Geplaatst opvrijdag 6 december 2019 - 15:02

Als het aan justitie ligt, verdwijnen vier mensen rond een Maastrichtse familie jarenlang achter tralies. Ze zouden een bende hebben gevormd die overvallen, inbraken en ramkraken pleegde.

Spil in het verhaal is William M. Ook zijn zoon Jerrel, vrouw Marie, neef Bruur en familievrienden Cecilia, Lisanne, Mike en Peter staan op de verdachtenlijst.

Criminele organisatie
Deze mensen vormden volgens justitie een criminele organisatie. In wisselende samenstelling houdt de officier ze verantwoordelijk voor minstens 44 zaken, variërend in soort. Zo staan er inbraakpogingen in een tankstation en een islamitische basisschool op de rol, maar zet justitie ook in op zaken als wapenbezit en auto- en winkeldiefstallen.

Afgeluisterd en opgenomen
Dit alles zou voornamelijk zijn gebeurd in 2016. De politie hield de familie geruime tijd in de gaten, door peilbakens en afluisterapparatuur onder en in hun auto's te plaatsen, hun telefoons af te luisteren en woningen met camera-apparatuur te monitoren.

Overval op Domino's
De zwaarste aanklacht is een gewapende overval op pizzeria Domino's in Maastricht, in december 2016. Daarbij zouden William, Jerrel en vriend Mike betrokken zijn geweest. Twee gemaskerde mannen sprongen op de toonbank, met pistolen in hun handen. Het veroorzaakte grote chaos in de Maastrichtse eetzaak.

Grotere vissen
William moet zeven jaar brommen als het aan justitie ligt. Tegen Mike (zes), Jerrel (vijf) en Peter (vier) werden ook jarenlange celstraffen geëist. Bruur en Marie vertolkten een kleinere rol en zouden respectievelijk drie maanden cel en drie maanden voorwaardelijk moeten krijgen. Justitie wil daarnaast één jaar gevangenisstraf voor Cecilia en zes maanden voorwaardelijk met een taakstraf voor Lisanne.

Geen smoking gun
Peer Szymkowiak, die hoofdrolspeler William bijstaat, vindt de zaak van justitie niet bijster sterk. "Ik zie geen getuigen, geen dna, geen vingerafdrukken. Het gaat hier met name om camerabeelden waar gemaskerde mannen op te zien zijn, volgens de politie zijn dat deze mensen. Ik zie het niet."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen