Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie wil Maastrichtse familie jarenlang achter tralies

Geplaatst opvrijdag 6 december 2019 - 15:02

Als het aan justitie ligt, verdwijnen vier mensen rond een Maastrichtse familie jarenlang achter tralies. Ze zouden een bende hebben gevormd die overvallen, inbraken en ramkraken pleegde.

Spil in het verhaal is William M. Ook zijn zoon Jerrel, vrouw Marie, neef Bruur en familievrienden Cecilia, Lisanne, Mike en Peter staan op de verdachtenlijst.

Criminele organisatie
Deze mensen vormden volgens justitie een criminele organisatie. In wisselende samenstelling houdt de officier ze verantwoordelijk voor minstens 44 zaken, variërend in soort. Zo staan er inbraakpogingen in een tankstation en een islamitische basisschool op de rol, maar zet justitie ook in op zaken als wapenbezit en auto- en winkeldiefstallen.

Afgeluisterd en opgenomen
Dit alles zou voornamelijk zijn gebeurd in 2016. De politie hield de familie geruime tijd in de gaten, door peilbakens en afluisterapparatuur onder en in hun auto's te plaatsen, hun telefoons af te luisteren en woningen met camera-apparatuur te monitoren.

Overval op Domino's
De zwaarste aanklacht is een gewapende overval op pizzeria Domino's in Maastricht, in december 2016. Daarbij zouden William, Jerrel en vriend Mike betrokken zijn geweest. Twee gemaskerde mannen sprongen op de toonbank, met pistolen in hun handen. Het veroorzaakte grote chaos in de Maastrichtse eetzaak.

Grotere vissen
William moet zeven jaar brommen als het aan justitie ligt. Tegen Mike (zes), Jerrel (vijf) en Peter (vier) werden ook jarenlange celstraffen geëist. Bruur en Marie vertolkten een kleinere rol en zouden respectievelijk drie maanden cel en drie maanden voorwaardelijk moeten krijgen. Justitie wil daarnaast één jaar gevangenisstraf voor Cecilia en zes maanden voorwaardelijk met een taakstraf voor Lisanne.

Geen smoking gun
Peer Szymkowiak, die hoofdrolspeler William bijstaat, vindt de zaak van justitie niet bijster sterk. "Ik zie geen getuigen, geen dna, geen vingerafdrukken. Het gaat hier met name om camerabeelden waar gemaskerde mannen op te zien zijn, volgens de politie zijn dat deze mensen. Ik zie het niet."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen