Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie wil Maastrichtse familie jarenlang achter tralies

Geplaatst opvrijdag 6 december 2019 - 15:02

Als het aan justitie ligt, verdwijnen vier mensen rond een Maastrichtse familie jarenlang achter tralies. Ze zouden een bende hebben gevormd die overvallen, inbraken en ramkraken pleegde.

Spil in het verhaal is William M. Ook zijn zoon Jerrel, vrouw Marie, neef Bruur en familievrienden Cecilia, Lisanne, Mike en Peter staan op de verdachtenlijst.

Criminele organisatie
Deze mensen vormden volgens justitie een criminele organisatie. In wisselende samenstelling houdt de officier ze verantwoordelijk voor minstens 44 zaken, variërend in soort. Zo staan er inbraakpogingen in een tankstation en een islamitische basisschool op de rol, maar zet justitie ook in op zaken als wapenbezit en auto- en winkeldiefstallen.

Afgeluisterd en opgenomen
Dit alles zou voornamelijk zijn gebeurd in 2016. De politie hield de familie geruime tijd in de gaten, door peilbakens en afluisterapparatuur onder en in hun auto's te plaatsen, hun telefoons af te luisteren en woningen met camera-apparatuur te monitoren.

Overval op Domino's
De zwaarste aanklacht is een gewapende overval op pizzeria Domino's in Maastricht, in december 2016. Daarbij zouden William, Jerrel en vriend Mike betrokken zijn geweest. Twee gemaskerde mannen sprongen op de toonbank, met pistolen in hun handen. Het veroorzaakte grote chaos in de Maastrichtse eetzaak.

Grotere vissen
William moet zeven jaar brommen als het aan justitie ligt. Tegen Mike (zes), Jerrel (vijf) en Peter (vier) werden ook jarenlange celstraffen geëist. Bruur en Marie vertolkten een kleinere rol en zouden respectievelijk drie maanden cel en drie maanden voorwaardelijk moeten krijgen. Justitie wil daarnaast één jaar gevangenisstraf voor Cecilia en zes maanden voorwaardelijk met een taakstraf voor Lisanne.

Geen smoking gun
Peer Szymkowiak, die hoofdrolspeler William bijstaat, vindt de zaak van justitie niet bijster sterk. "Ik zie geen getuigen, geen dna, geen vingerafdrukken. Het gaat hier met name om camerabeelden waar gemaskerde mannen op te zien zijn, volgens de politie zijn dat deze mensen. Ik zie het niet."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen