Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie wil Maastrichtse familie jarenlang achter tralies

Geplaatst opvrijdag 6 december 2019 - 15:02

Als het aan justitie ligt, verdwijnen vier mensen rond een Maastrichtse familie jarenlang achter tralies. Ze zouden een bende hebben gevormd die overvallen, inbraken en ramkraken pleegde.

Spil in het verhaal is William M. Ook zijn zoon Jerrel, vrouw Marie, neef Bruur en familievrienden Cecilia, Lisanne, Mike en Peter staan op de verdachtenlijst.

Criminele organisatie
Deze mensen vormden volgens justitie een criminele organisatie. In wisselende samenstelling houdt de officier ze verantwoordelijk voor minstens 44 zaken, variërend in soort. Zo staan er inbraakpogingen in een tankstation en een islamitische basisschool op de rol, maar zet justitie ook in op zaken als wapenbezit en auto- en winkeldiefstallen.

Afgeluisterd en opgenomen
Dit alles zou voornamelijk zijn gebeurd in 2016. De politie hield de familie geruime tijd in de gaten, door peilbakens en afluisterapparatuur onder en in hun auto's te plaatsen, hun telefoons af te luisteren en woningen met camera-apparatuur te monitoren.

Overval op Domino's
De zwaarste aanklacht is een gewapende overval op pizzeria Domino's in Maastricht, in december 2016. Daarbij zouden William, Jerrel en vriend Mike betrokken zijn geweest. Twee gemaskerde mannen sprongen op de toonbank, met pistolen in hun handen. Het veroorzaakte grote chaos in de Maastrichtse eetzaak.

Grotere vissen
William moet zeven jaar brommen als het aan justitie ligt. Tegen Mike (zes), Jerrel (vijf) en Peter (vier) werden ook jarenlange celstraffen geëist. Bruur en Marie vertolkten een kleinere rol en zouden respectievelijk drie maanden cel en drie maanden voorwaardelijk moeten krijgen. Justitie wil daarnaast één jaar gevangenisstraf voor Cecilia en zes maanden voorwaardelijk met een taakstraf voor Lisanne.

Geen smoking gun
Peer Szymkowiak, die hoofdrolspeler William bijstaat, vindt de zaak van justitie niet bijster sterk. "Ik zie geen getuigen, geen dna, geen vingerafdrukken. Het gaat hier met name om camerabeelden waar gemaskerde mannen op te zien zijn, volgens de politie zijn dat deze mensen. Ik zie het niet."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen