Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie wil Belgisch kopstuk Bandidos terug in de cel

Geplaatst opdonderdag 11 februari 2016 - 6:05

Het Openbaar Ministerie vindt dat Bandidoskopstuk Geert F. (42) snel terug de cel in moet.

De in het Belgische Borgloon wonende sergeant of arms (ordehandhaver) van de motorclub zou de afspraken, waaronder de rechtbank hem eind november op vrije voeten heeft gesteld, hebben overtreden.

Woonplaats
Dat heeft persofficier van justitie Anneke Rogier bevestigd tegenover de Limburgse kranten. Geert F. zou in strijd met de schorsingsvoorwaarden buiten zijn woonplaats zijn gekomen.

Arrestatie
"
Wij hebben de advocaat van deze verdachte gevraagd om haar cliënt zich te laten melden in het politiebureau van Heerlen." Als F. op het verzoek ingaat, zal hij in Nederland onmiddellijk worden gearresteerd. Justitie kampt in zijn geval met het probleem dat F. een Belg is, en ook in dat land woont. Hij kan daarom alleen via een tijdrovend rechtshulpverzoek naar Nederland worden overgebracht.

Brief sturen
Advocaat Gitte Stevens bevestigt dat het OM haar heeft benaderd. "Ik heb de zaaksofficier laten weten dat ik niet de spreekbuis van justitie wens te zijn. Als ze hem moeten hebben, kunnen ze cliënt bellen of hem een brief sturen."

Opheldering
Volgens Stevens klopt het niet dat F. niet buiten de grenzen van zijn woonplaats mag komen. Volgens haar is hij geschorst onder de voorwaarde dat hij niet in Nederland komt, behalve om zijn advocaat te bezoeken. Zij heeft justitie om opheldering gevraagd.

Spil
Geert F. is een van de kopstukken van de Bandidos. Hij wordt verdacht van afpersing en betrokkenheid bij de vechtpartij tussen leden van motorbendes bij café Dug-Out in Sittard. Justitie ziet de Belg ook als een van de spillen in de handel van harddrugs.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bandido 'verwisseld met een ander'
Advocaten verbaasd over tekort rechercheurs in Bandidos-zaak
Advocaat Bandidos verbolgen over uitlekken vechtbeelden
Bandido Marco H. mag zoon toch zien
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen