Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie wil 15,8 miljoen van 'frauderende' apotheker

Geplaatst opdonderdag 23 juni 2016 - 6:19

Justitie wil 15,8 miljoen euro verhalen op de van fraude verdachte Maastrichtse apotheker Jef Prickartz, diens zoon Jaap en hun bedrijf Verenigde Apotheken Limburg.

Er is beslag gelegd op huizen en land van Prickartz senior, zo blijkt uit kadastergegevens. Hoe de vordering van 15,8 miljoen is opgebouwd, wil justitie niet zeggen.

Fraude
De aanklacht luidt dat er is gefraudeerd met het declareren van medicijnen. Er zou sprake zijn van oplichting, witwassen en valsheid in geschrifte. Eind mei viel de inspectie SZW binnen bij de apothekersorganisatie.
Ze nam de administratie mee.

Absurd
Jef Prickartz is er niet over geïnformeerd, maar noemt het bedrag 'absurd'. Prickartz: "Ik heb alles teruggekeken: er is écht geen cent te veel gedeclareerd."

Volgens justitie duurt het onderzoek nog zeker drie maanden. Verzekeraar VGZ, die de zaak aanbracht, wil niet inhoudelijk reageren.

Lees ook: Limburgse apothekersorganisatie verdacht van fraude.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

OM in beroep tegen taakstraf apothekers
Topman apothekersorganisatie boos over fraudeverdenking
Apothekersfraude: 'Het heeft ons geen cent opgeleverd'
Limburgse apothekers voor rechter om miljoenenfraude
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen