Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie vervolgt NS en ex-toplui

Geplaatst opdonderdag 21 juli 2016 - 15:05

Justitie wil de NS en meerdere ex-toplieden van het spoorbedrijf en zusterbedrijven vervolgen wegens valsheid in geschrifte, omkoping en het schenden van bedrijfsgeheimen bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg.

Dat laat een woordvoerster van het Functioneel Parket desgevraagd weten. In totaal moeten vijf ex-bestuurders en de NS als bedrijf zich dus voor de rechter verantwoorden.

Snel op de rol
Het Functioneel Parket wil de zaak het liefst zo snel mogelijk op de rol van de rechtbank in Den Bosch krijgen. "Burgers en bedrijven moeten erop kunnen vertrouwen dat aanbestedingen eerlijk verlopen en dat het bedrijf met het beste bod de aanbesteding krijgt", meldt de woordvoerster.

Justitie sluit niet uit dat later ook nog andere verdachten worden vervolgd.

Aanbesteding
NS-dochter Abellio won in eerste instantie de aanbesteding van het Limburgse openbaar vervoer maar raakte die klus kwijt toen bleek dat het oud-Veoliadirecteur René de Beer had ingehuurd en dat die bedrijfsgeheimen van zijn oude werkgever had gelekt.

Gevolg is dat eind dit jaar concurrent Arriva voor vijftien jaar in Limburg aan de slag mag met de grootste regionale ov-aanbesteding in de Nederlandse geschiedenis.

Aansprakelijk
Veolia maakte bekend dat het oud-directeur René de Beer aansprakelijk gaat stellen voor de geleden schade. Ook gaat Veolia de NS dagvaarden, en het bedrijf PTRM dat meewerkte aan de schijnconstructie waardoor De Beer bedrijfsgeheimen kon lekken.

Overleg mislukt
Volgens Veolia kan de claim in de miljoenen lopen. Pogingen om de kwestie in onderling overleg op te lossen, mislukten. Veolia ziet zich door de stappen van justitie dusdanig gesterkt dat het de civiele zaak aandurft.

Lees meer over deze rechtszaak op Limburger.nl

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Veolia naar rechter als Arriva openbaar vervoer krijgt
Dinsdag principe-besluit over OV-aanbesteding
Openbaar vervoer in Limburg naar Arriva
NS staakt strijd tegen publicatie geheim rapport
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen