Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie vervolgt maar voor één havenbrand verdachten

Geplaatst opzaterdag 19 december 2015 - 6:50

Justitie kan maar voor één havenbrand in Midden-Limburg verdachten voor de rechter brengen.

Voor het aansteken van de drie andere branden heeft het Openbaar Ministerie vooralsnog te weinig in handen om iemand te vervolgen, melden de Limburgse kranten.

Brief
Dat blijkt uit een brief die twee officieren van justitie deze week naar de rechtbank en advocaten hebben gestuurd. Daarin schrijven zij dat het OM alleen tegen de verdachten voor de brand in Ohé en Laak een rechtszaak begint. Deze zaak is afgesplitst van de rest van het dossier. In Ohé en Laak verwoestte een vuurzee op 10 december 2014 een aantal drijvende villa’s.

Voor de vermoedelijke brandstichtingen in Roermond, Herten en Wessem lijkt justitie nog met nagenoeg lege handen te staan.

Vastzitten
De verdachten voor de brand in Ohé en Laak zijn Frank V. (49) uit Eindhoven en Mikal G. (33) uit Maastricht. De twee blijven tot de rechtszaak, die in het eerste kwartaal van 2016 wordt behandeld, vastzitten. Dat heeft de rechtbank Limburg vrijdag besloten.

Hun advocaten Bart Nijsten en Haroon Raza vinden dat verbazingwekkend omdat justitie Henk V., het beweerde brein achter de branden, wel op vrije voeten heeft gesteld.

Directeur
Henk V. (56) uit Gastel is directeur en mede-eigenaar van jachthaven Comfortsparc in Wessem. Daar brandden in januari veertien Comfortships uit. Hij was maandenlang spoorloos en meldde zich op 7 december bij de politie. Twee dagen later stond hij weer buiten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Stijging aantal anonieme tips over brandstichting
Verdachten havenbrand ontkennen: 'Waren niet in de buurt'
OM gaat in hoger beroep in zaak havenbrand Ohé en Laak
Hoofdverdachte havenbrand hoeft niet cel in
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen