Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie vervolgt 'blotebillenfan' van VVV-Venlo niet

Geplaatst opwoensdag 4 december 2019 - 14:51

Een supporter van VVV-Venlo die vorig jaar een stadionverbod kreeg voor het maken van oerwoudgeluiden, mag weer naar wedstrijden van zijn favoriete club. Justitie deed onderzoek naar zijn zaak, maar zag te weinig bewijs.

De zaak tegen de supporter is daarom geseponeerd, bevestigt een woordvoerder van justitie.

Lees ook: VVV-supporters hangen 'blote billen' op

Oerwoudgeluiden
Tijdens de wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax op 18 augustus 2018 liet de man zijn broek zakken en zou hij oerwoudgeluiden hebben gemaakt. Dat werd door de voetbalclub, voetbalbond KNVB en justitie opgevat als racisme richting de Afrikaanse Ajax-keeper André Onana.

Te weinig bewijs
VVV-Venlo gaf de man een stadionverbod van één jaar. De KNVB ging een stapje verder en gaf hem een landelijk stadionverbod van twee jaar. Nu justitie echter te weinig bewijs ziet voor vervolging, komt dat verbod te vervallen. Het verbod van VVV-Venlo is inmiddels al afgelopen, waardoor de seponering van justitie daar geen invloed meer op heeft.

Positief bericht
De KNVB laat desgevraagd weten niet te kunnen reageren. "Wij kunnen geen uitspraken doen over individuele supporters en hun stadionverboden. Dit heeft met privacy te maken." Advocaat Bjorn Jegers, die de supporter bijstaat, zegt dat hij een positief bericht heeft gekregen van de voetbalbond. "Hij is van alle blaam gezuiverd."

Geen racisme
Volgens de raadsman woog de zaak zwaar op de schouders van zijn cliënt. "Hij heeft inderdaad zijn broek laten zakken, maar de hele zaak ging over de racistische geluiden. Daar heeft hij altijd over gezegd dat hij die niet heeft gemaakt. Dat hebben getuigen nu ook bevestigd."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen