Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie twijfelt over rol ouders Thijs H: 'Sporen gewist'

Geplaatst opvrijdag 16 augustus 2019 - 10:57

Er bestaan bij justitie grote twijfels over de rol die de ouders van Thijs H. (27) speelden rondom de drie moorden. Zij hebben mogelijk sporen gewist.

Dat zei de officier van justitie vrijdagochtend tijdens de eerste zitting in de drievoudige moordzaak.

Mes schoongemaakt
De ouders van de moordverdachte zijn tot dusver niet altijd even bereid geweest mee te werken, vindt justitie. "Daarbij zijn er sporen weggemaakt. Niet alleen door de verdachte. Zijn kleding is gewassen, de rugzak waarin hij naar eigen zeggen zijn mes had gestopt, is gewassen. En dat mes zelf is ook schoongemaakt."

Lees ook: Thijs H. bekent drie moorden: 'Kreeg opdracht'

Bekentenis
H. heeft bekend dat hij drie moorden heeft gepleegd. Volgens de officier van justitie is er bovendien overvloedig dna-bewijs dat de verdachte aan de moorden koppelt. Zo komt het dna-profiel dat op één van de messen in zijn keukenla werd gevonden overeen met dat van het slachtoffer in Den Haag.

Geheugenverlies
In eerste instantie ontkende Thijs H. iets met de moorden te maken te hebben. In latere verhoren zei hij in de war te zijn en last van black outs en geheugenverlies te hebben. Begin augustus gaf hij uiteindelijk toe de drie mensen met een mes had gedood. Hij zou daarvoor opdracht hebben gekregen.

De advocaat van H. stelt dat zijn cliënt de moorden onder invloed van een psychose heeft gedaan. Dat zou veroorzaakt zijn door zijn ADHD medicatie dextro amfetamine.

Vraagtekens
Justitie stelt de nodige vraagtekens bij zijn verklaring. Op zijn computer werden namelijk zoektermen gevonden die erop wijzen dat H. de onderzoekers om de tuin wilde leiden. Volgens officier Joan Holthuis had H. onder meer gegoogled op termen als 'Hoe gedraag je je als psychopaat' en 'Hoe kun je een rechter voor de gek houden.'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen