Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie twijfelt over rol ouders Thijs H: 'Sporen gewist'

Geplaatst opvrijdag 16 augustus 2019 - 10:57

Er bestaan bij justitie grote twijfels over de rol die de ouders van Thijs H. (27) speelden rondom de drie moorden. Zij hebben mogelijk sporen gewist.

Dat zei de officier van justitie vrijdagochtend tijdens de eerste zitting in de drievoudige moordzaak.

Mes schoongemaakt
De ouders van de moordverdachte zijn tot dusver niet altijd even bereid geweest mee te werken, vindt justitie. "Daarbij zijn er sporen weggemaakt. Niet alleen door de verdachte. Zijn kleding is gewassen, de rugzak waarin hij naar eigen zeggen zijn mes had gestopt, is gewassen. En dat mes zelf is ook schoongemaakt."

Lees ook: Thijs H. bekent drie moorden: 'Kreeg opdracht'

Bekentenis
H. heeft bekend dat hij drie moorden heeft gepleegd. Volgens de officier van justitie is er bovendien overvloedig dna-bewijs dat de verdachte aan de moorden koppelt. Zo komt het dna-profiel dat op één van de messen in zijn keukenla werd gevonden overeen met dat van het slachtoffer in Den Haag.

Geheugenverlies
In eerste instantie ontkende Thijs H. iets met de moorden te maken te hebben. In latere verhoren zei hij in de war te zijn en last van black outs en geheugenverlies te hebben. Begin augustus gaf hij uiteindelijk toe de drie mensen met een mes had gedood. Hij zou daarvoor opdracht hebben gekregen.

De advocaat van H. stelt dat zijn cliënt de moorden onder invloed van een psychose heeft gedaan. Dat zou veroorzaakt zijn door zijn ADHD medicatie dextro amfetamine.

Vraagtekens
Justitie stelt de nodige vraagtekens bij zijn verklaring. Op zijn computer werden namelijk zoektermen gevonden die erop wijzen dat H. de onderzoekers om de tuin wilde leiden. Volgens officier Joan Holthuis had H. onder meer gegoogled op termen als 'Hoe gedraag je je als psychopaat' en 'Hoe kun je een rechter voor de gek houden.'

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen