Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie twijfelt over rol ouders Thijs H: 'Sporen gewist'

Geplaatst opvrijdag 16 augustus 2019 - 10:57

Er bestaan bij justitie grote twijfels over de rol die de ouders van Thijs H. (27) speelden rondom de drie moorden. Zij hebben mogelijk sporen gewist.

Dat zei de officier van justitie vrijdagochtend tijdens de eerste zitting in de drievoudige moordzaak.

Mes schoongemaakt
De ouders van de moordverdachte zijn tot dusver niet altijd even bereid geweest mee te werken, vindt justitie. "Daarbij zijn er sporen weggemaakt. Niet alleen door de verdachte. Zijn kleding is gewassen, de rugzak waarin hij naar eigen zeggen zijn mes had gestopt, is gewassen. En dat mes zelf is ook schoongemaakt."

Lees ook: Thijs H. bekent drie moorden: 'Kreeg opdracht'

Bekentenis
H. heeft bekend dat hij drie moorden heeft gepleegd. Volgens de officier van justitie is er bovendien overvloedig dna-bewijs dat de verdachte aan de moorden koppelt. Zo komt het dna-profiel dat op één van de messen in zijn keukenla werd gevonden overeen met dat van het slachtoffer in Den Haag.

Geheugenverlies
In eerste instantie ontkende Thijs H. iets met de moorden te maken te hebben. In latere verhoren zei hij in de war te zijn en last van black outs en geheugenverlies te hebben. Begin augustus gaf hij uiteindelijk toe de drie mensen met een mes had gedood. Hij zou daarvoor opdracht hebben gekregen.

De advocaat van H. stelt dat zijn cliënt de moorden onder invloed van een psychose heeft gedaan. Dat zou veroorzaakt zijn door zijn ADHD medicatie dextro amfetamine.

Vraagtekens
Justitie stelt de nodige vraagtekens bij zijn verklaring. Op zijn computer werden namelijk zoektermen gevonden die erop wijzen dat H. de onderzoekers om de tuin wilde leiden. Volgens officier Joan Holthuis had H. onder meer gegoogled op termen als 'Hoe gedraag je je als psychopaat' en 'Hoe kun je een rechter voor de gek houden.'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen