Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Justitie: 'Preuvenemint-beveiligers waren agressief'

Geplaatst opvrijdag 8 maart 2019 - 6:00

Beveiligers van het Preuvenemint op het Vrijthof in Maastricht hebben tijdens de laatste editie van het culinaire evenement 'agressief opgetreden' tegen bezoekers. Dat stelt justitie, op basis van camerabeelden.

Zeker drie beveiligers hadden juist aangifte gedaan tegen bezoekers, waarmee een conflict was ontstaan. Uit stukken die L1 heeft ingezien, blijkt dat justitie de zaak seponeert vanwege een gebrek aan bewijs én het agressieve handelen van de beveiligers.

Niet overtuigend
Volgens de beveiligers zijn ze mishandeld door bezoekers. Naast een aangifte, ligt er ook een getuigenverklaring die dat verhaal ondersteunt. Die verklaring acht justitie echter 'niet overtuigend'. Camerabeelden laten bovendien een beeld zien van agressieve beveiligers, terwijl de rol van de bezoekers volgens justitie niet duidelijk blijkt uit diezelfde beelden. Daarom is besloten de zaak, ruim een half jaar na dato, te seponeren.

Erg vervelend
Wat er precies is voorgevallen, wil geen van de betrokken partijen kwijt. "Ik vind het niet opportuun om daar uitspraken over te doen, terwijl de zaak naar mijn weten nog gerechtelijk wordt onderzocht", zegt Taco van Luyten, mede-eigenaar en directeur van het bedrijf dat beveiligers regelt voor het Preuvenemint. "Geseponeerd? U zegt het. Er is een incident geweest en dat vinden we uiteraard erg vervelend. Maar de genoemde beelden bieden geen context."

Geen volledig beeld
Van Luyten benadrukt dat er geen volledig beeld is geschetst. "Het 'agressieve gedrag' van onze medewerkers, dat is een interpretatie van iemand van het Openbaar Ministerie, op basis van beelden zonder geluid. Dat mag. Maar dat is niet het verhaal dat ik ken. We hebben dit verhaal intern besproken en vooralsnog zien we geen reden om sancties op te leggen. Nu wordt een hele groep medewerkers op een bepaalde manier weggezet door één incident, terwijl we daar al jaren zonder problemen beveiligen."

Niet welkom
Niels Klinkhamer laat namens de Preuvenemint-organisatie weten dat het incident uitvoerig is besproken. "We hebben met elkaar gesproken over consequenties, want dit soort dingen zijn natuurlijk niet wenselijk. Zo'n consequentie kan zijn dat de desbetreffende beveiliger of beveiligers niet meer welkom zijn, maar daar gaat een aparte commissie over. Er staan nieuwe gesprekken gepland om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen."

Jarenlange samenwerking
Klinkhamer onderstreept dat het gaat om een incident. "We werken al tientallen jaren samen met dit bedrijf en het is een evenement waar tienduizenden mensen naartoe komen. Dan kan er helaas weleens wat gebeuren. Tot dusver is er nog nooit echt iets voorgevallen, maar we willen elkaar wel scherp houden en hopen dat het bij dit ene voorval blijft."

De bezoekers hebben overigens geen aangifte gedaan tegen de beveiligers. Ook justitie gaat ze, ondanks haar interpretatie van de camerabeelden, vooralsnog niet vervolgen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen