Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Justitie: 'Preuvenemint-beveiligers waren agressief'

Geplaatst opvrijdag 8 maart 2019 - 6:00

Beveiligers van het Preuvenemint op het Vrijthof in Maastricht hebben tijdens de laatste editie van het culinaire evenement 'agressief opgetreden' tegen bezoekers. Dat stelt justitie, op basis van camerabeelden.

Zeker drie beveiligers hadden juist aangifte gedaan tegen bezoekers, waarmee een conflict was ontstaan. Uit stukken die L1 heeft ingezien, blijkt dat justitie de zaak seponeert vanwege een gebrek aan bewijs én het agressieve handelen van de beveiligers.

Niet overtuigend
Volgens de beveiligers zijn ze mishandeld door bezoekers. Naast een aangifte, ligt er ook een getuigenverklaring die dat verhaal ondersteunt. Die verklaring acht justitie echter 'niet overtuigend'. Camerabeelden laten bovendien een beeld zien van agressieve beveiligers, terwijl de rol van de bezoekers volgens justitie niet duidelijk blijkt uit diezelfde beelden. Daarom is besloten de zaak, ruim een half jaar na dato, te seponeren.

Erg vervelend
Wat er precies is voorgevallen, wil geen van de betrokken partijen kwijt. "Ik vind het niet opportuun om daar uitspraken over te doen, terwijl de zaak naar mijn weten nog gerechtelijk wordt onderzocht", zegt Taco van Luyten, mede-eigenaar en directeur van het bedrijf dat beveiligers regelt voor het Preuvenemint. "Geseponeerd? U zegt het. Er is een incident geweest en dat vinden we uiteraard erg vervelend. Maar de genoemde beelden bieden geen context."

Geen volledig beeld
Van Luyten benadrukt dat er geen volledig beeld is geschetst. "Het 'agressieve gedrag' van onze medewerkers, dat is een interpretatie van iemand van het Openbaar Ministerie, op basis van beelden zonder geluid. Dat mag. Maar dat is niet het verhaal dat ik ken. We hebben dit verhaal intern besproken en vooralsnog zien we geen reden om sancties op te leggen. Nu wordt een hele groep medewerkers op een bepaalde manier weggezet door één incident, terwijl we daar al jaren zonder problemen beveiligen."

Niet welkom
Niels Klinkhamer laat namens de Preuvenemint-organisatie weten dat het incident uitvoerig is besproken. "We hebben met elkaar gesproken over consequenties, want dit soort dingen zijn natuurlijk niet wenselijk. Zo'n consequentie kan zijn dat de desbetreffende beveiliger of beveiligers niet meer welkom zijn, maar daar gaat een aparte commissie over. Er staan nieuwe gesprekken gepland om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen."

Jarenlange samenwerking
Klinkhamer onderstreept dat het gaat om een incident. "We werken al tientallen jaren samen met dit bedrijf en het is een evenement waar tienduizenden mensen naartoe komen. Dan kan er helaas weleens wat gebeuren. Tot dusver is er nog nooit echt iets voorgevallen, maar we willen elkaar wel scherp houden en hopen dat het bij dit ene voorval blijft."

De bezoekers hebben overigens geen aangifte gedaan tegen de beveiligers. Ook justitie gaat ze, ondanks haar interpretatie van de camerabeelden, vooralsnog niet vervolgen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen