Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Justitie oerend hard achter motorbendes aan

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2015 - 14:28

De media moesten deze week vol gas geven om al het nieuws over de motorbendes bij te kunnen houden.

Politie en justitie gingen oerend hard woensdagochtend. De arrestatie van Bandidosboss Harrie Ramakers in Nieuwstadt was nog maar het begin. In de slipstream volgde de ene na de andere inval, huiszoeking, arrestatie en inbeslagname. De oogst: vuurwapens, gestolen auto's, motoren, drugs en zelfs raketwerpers.

Ook Twitter had het er maar druk mee. De servers rookten als een afgejakkerde Harley-Davidson. Wat opviel was dat menigeen een link legde tussen de motorgangs in Limburg en die andere bende, zetelend in Zürich.

Van de 'motorsport' naar het voetbal. Het dreigt een zwarte week te worden voor de koempelclub. Roda JC verloor de eerste wedstrijd om een plek in de eredivisie op eigen veld van NAC.

Zondag moet blijken of de Kerkradenaren met een laatste oprisping toch nog uit de bierliga kunnen ontsnappen.

Ook uit de Geusselt kwam deze week nog nieuws, ondanks het feit dat zo'n beetje heel MVV al in een Turks all-in-resort of in Cadzand-Bad zit.

Bestuurlijk zwaargewicht Bert Kersten is benoemd tot clubvoorzitter. De oud-gedeputeerde liet meteen weten dat hij MVV als een grote familie ziet én dat hij net als zijn voorganger, Paul Rinkens, de hand op de knip zal houden. Ook werd voorziter Kersten alvast vrienden met zijn collega bij de FIFA:

Een andere bestuurlijke zwaargewicht (hoewel hij de laatste tijd, zo te zien, wel wat is afgevallen) werd benoemd tot burgemeester van Heerlen. Ralf Krewinkel uit Kerkrade is pas 40 maar zijn ster rijst snel. Van raadslid en wethouder in Kerkrade naar burgemeester in Beek, en na vier jaar al door naar Heerlen. Een carrière als een raketwerper.

Bedroefde gezichten deze week bij studenten, slapelozen en andere nachtbrakers in Maastricht. Eén van de populairste nachttenten in de stad dreigt te gaan sluiten.

De uitbater van de Alla aan de Leliestraat kan het niet meer bolwerken. Pogingen om de zaak te redden zijn inmiddels gaande, maar het is maar de vraag of dat lukt.

Er was ook goed nieuws uit de horeca. In Roermond vierde de 'saunaclub' YinYang het 10-jarig bestaan. Nu gaat het er daar altijd wel heet aan toe (vandaar natuurlijk de benaming saunaclub) maar woensdag liep de temperatuur extra hoog op door een bezoek van pornoqueen Bobbi Eden.

Maar tot grote teleurstelling van de mannelijke gasten stak Bobbi zelf geen handje toe in de zaak. Beetje slap.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

De week in tweets: Valkenburgse loverboy en MVV-Roda
De week in tweets: De middelvinger van Jochem Myjer
Week in beeld 7 feb
De week in beeld: André Rieu en gedoe rondom MVV-Roda
De week in tweets: Robbie Hasselt als Judas in The Passion?
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen