Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Justitie oerend hard achter motorbendes aan

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2015 - 14:28

De media moesten deze week vol gas geven om al het nieuws over de motorbendes bij te kunnen houden.

Politie en justitie gingen oerend hard woensdagochtend. De arrestatie van Bandidosboss Harrie Ramakers in Nieuwstadt was nog maar het begin. In de slipstream volgde de ene na de andere inval, huiszoeking, arrestatie en inbeslagname. De oogst: vuurwapens, gestolen auto's, motoren, drugs en zelfs raketwerpers.

Ook Twitter had het er maar druk mee. De servers rookten als een afgejakkerde Harley-Davidson. Wat opviel was dat menigeen een link legde tussen de motorgangs in Limburg en die andere bende, zetelend in Zürich.

Van de 'motorsport' naar het voetbal. Het dreigt een zwarte week te worden voor de koempelclub. Roda JC verloor de eerste wedstrijd om een plek in de eredivisie op eigen veld van NAC.

Zondag moet blijken of de Kerkradenaren met een laatste oprisping toch nog uit de bierliga kunnen ontsnappen.

Ook uit de Geusselt kwam deze week nog nieuws, ondanks het feit dat zo'n beetje heel MVV al in een Turks all-in-resort of in Cadzand-Bad zit.

Bestuurlijk zwaargewicht Bert Kersten is benoemd tot clubvoorzitter. De oud-gedeputeerde liet meteen weten dat hij MVV als een grote familie ziet én dat hij net als zijn voorganger, Paul Rinkens, de hand op de knip zal houden. Ook werd voorziter Kersten alvast vrienden met zijn collega bij de FIFA:

Een andere bestuurlijke zwaargewicht (hoewel hij de laatste tijd, zo te zien, wel wat is afgevallen) werd benoemd tot burgemeester van Heerlen. Ralf Krewinkel uit Kerkrade is pas 40 maar zijn ster rijst snel. Van raadslid en wethouder in Kerkrade naar burgemeester in Beek, en na vier jaar al door naar Heerlen. Een carrière als een raketwerper.

Bedroefde gezichten deze week bij studenten, slapelozen en andere nachtbrakers in Maastricht. Eén van de populairste nachttenten in de stad dreigt te gaan sluiten.

De uitbater van de Alla aan de Leliestraat kan het niet meer bolwerken. Pogingen om de zaak te redden zijn inmiddels gaande, maar het is maar de vraag of dat lukt.

Er was ook goed nieuws uit de horeca. In Roermond vierde de 'saunaclub' YinYang het 10-jarig bestaan. Nu gaat het er daar altijd wel heet aan toe (vandaar natuurlijk de benaming saunaclub) maar woensdag liep de temperatuur extra hoog op door een bezoek van pornoqueen Bobbi Eden.

Maar tot grote teleurstelling van de mannelijke gasten stak Bobbi zelf geen handje toe in de zaak. Beetje slap.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

De week in tweets: Valkenburgse loverboy en MVV-Roda
De week in tweets: De middelvinger van Jochem Myjer
Week in beeld 7 feb
De week in beeld: André Rieu en gedoe rondom MVV-Roda
De week in tweets: Robbie Hasselt als Judas in The Passion?
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen