Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie oerend hard achter motorbendes aan

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2015 - 14:28

De media moesten deze week vol gas geven om al het nieuws over de motorbendes bij te kunnen houden.

Politie en justitie gingen oerend hard woensdagochtend. De arrestatie van Bandidosboss Harrie Ramakers in Nieuwstadt was nog maar het begin. In de slipstream volgde de ene na de andere inval, huiszoeking, arrestatie en inbeslagname. De oogst: vuurwapens, gestolen auto's, motoren, drugs en zelfs raketwerpers.

Ook Twitter had het er maar druk mee. De servers rookten als een afgejakkerde Harley-Davidson. Wat opviel was dat menigeen een link legde tussen de motorgangs in Limburg en die andere bende, zetelend in Zürich.

Van de 'motorsport' naar het voetbal. Het dreigt een zwarte week te worden voor de koempelclub. Roda JC verloor de eerste wedstrijd om een plek in de eredivisie op eigen veld van NAC.

Zondag moet blijken of de Kerkradenaren met een laatste oprisping toch nog uit de bierliga kunnen ontsnappen.

Ook uit de Geusselt kwam deze week nog nieuws, ondanks het feit dat zo'n beetje heel MVV al in een Turks all-in-resort of in Cadzand-Bad zit.

Bestuurlijk zwaargewicht Bert Kersten is benoemd tot clubvoorzitter. De oud-gedeputeerde liet meteen weten dat hij MVV als een grote familie ziet én dat hij net als zijn voorganger, Paul Rinkens, de hand op de knip zal houden. Ook werd voorziter Kersten alvast vrienden met zijn collega bij de FIFA:

Een andere bestuurlijke zwaargewicht (hoewel hij de laatste tijd, zo te zien, wel wat is afgevallen) werd benoemd tot burgemeester van Heerlen. Ralf Krewinkel uit Kerkrade is pas 40 maar zijn ster rijst snel. Van raadslid en wethouder in Kerkrade naar burgemeester in Beek, en na vier jaar al door naar Heerlen. Een carrière als een raketwerper.

Bedroefde gezichten deze week bij studenten, slapelozen en andere nachtbrakers in Maastricht. Eén van de populairste nachttenten in de stad dreigt te gaan sluiten.

De uitbater van de Alla aan de Leliestraat kan het niet meer bolwerken. Pogingen om de zaak te redden zijn inmiddels gaande, maar het is maar de vraag of dat lukt.

Er was ook goed nieuws uit de horeca. In Roermond vierde de 'saunaclub' YinYang het 10-jarig bestaan. Nu gaat het er daar altijd wel heet aan toe (vandaar natuurlijk de benaming saunaclub) maar woensdag liep de temperatuur extra hoog op door een bezoek van pornoqueen Bobbi Eden.

Maar tot grote teleurstelling van de mannelijke gasten stak Bobbi zelf geen handje toe in de zaak. Beetje slap.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

De week in tweets: Valkenburgse loverboy en MVV-Roda
De week in tweets: De middelvinger van Jochem Myjer
Week in beeld 7 feb
De week in beeld: André Rieu en gedoe rondom MVV-Roda
De week in tweets: Robbie Hasselt als Judas in The Passion?
Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen