Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Justitie maakt fout in tunnelverkrachtingszaak Roermond

Geplaatst opdinsdag 30 september 2014 - 19:43

Het Openbaar Ministerie heeft verzuimd om belangrijk bewijsmateriaal in de zaak rondom de Roermondse ‘tunnelverkrachting’ te delen.

Het OM deelde de informatie niet met de rechtbank en de advocaten van de verdachte en het slachtoffer. Dat bleek dinsdag tijdens een rechtszitting in de tunnelverkrachtingszaak in Maastricht.

DNA op geslachtsdeel
Een 32-jarige Roermondse beweert in die zaak in
februari door verdachte M. te zijn beroofd en verkracht achter de Stationstunnel in Roermond. M. heeft dit altijd ontkend.

Uit forensisch onderzoek blijkt dat er wel degelijk DNA-materiaal van het slachtoffer is aangetroffen op het geslachtsdeel van de verdachte. Dit was niet bij de rechtbank bekend toen die in juni besloot de verdachte, een 19-jarige Roermondenaar vrij te laten wegens gebrek aan bewijs.

Weer vast
Het Openbaar Ministerie zegt al sinds mei over het DNA-onderzoek te beschikken, maar heeft dit niet gedeeld. De verdachte zit inmiddels weer vast.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'68-jarige man misbruikte meisjes op paardenclub'
Vrijspraak voor verkrachting in tunnel Roermond
Drie jaar cel en tbs voor man die jonge vrouw verkrachtte
Verdachte van verkrachting Reuver vrijgesproken
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen